avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata intretinere

Buna ziua, as dori sa aflu ce trebuie sa apara pe lista de intretinere in dreptul unui apartament in care nu locuieste nimeni. Mai concret detin o garsoniera in care nu locuieste nimeni, blocul are repartitoare de caldura, calorifere pe scara nu exista, dar in schimb platesc la fel ca ceilalti colocatari, diferenta fiind doar apa rece, apa calda si caldura din fiecare apartament. E normal ca nelocuind nimeni acolo sa platesc salubritate, gaze naturale, apa pluviala, dezinsectie, femeie servici, energie electrica pe scara. Va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:29, 13 Ianuarie 2012
Buna seara, trebuie sa plateasca utilitatile aferente spatiilor comune - deci gazul nu, salubritatea nu. In rest si femeia de serviciu pentru ca face curatenie in partile comune, administrator, cenzori etc. Toate care au legatura cu spatiile comune. Pentru gaze, acestea se calculeaza banuiesc "pausal" si aici se tine cont de nr de persoane. Pentru caldura daca are repartitoare va plati ce indica acestea + caldura spatiilor comune, pentru apa rece / calda ce indica apometrele + apa folosita pentru spatiile comune.

O seara buna,
AntoanelaC
@mari112
Toate cheltuielile ce tin de proprietatea comuna care au fost repartizate pe cota indiviza trebuie sa platiti, ele tin in mare parte de buna functionare a imobilului, chiar daca nu locuiste nimeni in apartament.
Puteti sa cititi CAPITOLUL III din "Normă metodologică de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari" pentru a vedea mai multe detalii.
Un pas ar fi sa cereti de la Presedinte sa va lamureasca ce si cum a fost impartit daca vi se pare ceva neclar in calcule, este dreptul dumneavoastra conform


Art. 12. - Proprietarii membri ai asociaţiei, pe lângă drepturile şi îndatoririle prevăzute în statutul asociaţiei de proprietari, au şi următoarele drepturi şi obligaţii:
d) să primească explicaţii cu privire la calculul cotei de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari şi, eventual, să o conteste la preşedintele asociaţiei de proprietari, în termen de 10 zile de la afişarea listei de plată. Preşedintele asociaţiei de proprietari este obligat să răspundă la contestaţie în termen de 7 zile;
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
elga50, moderator
va multumesc pentru atentia acordata, aici gasesti cele mai bune raspunsuri la tot ceea ce te intereseaza
Pentru un apartament unde nu locuieste nimeni se platesc urmatoarele:
- ascensor, salarii (inclusiv al femeii de serviciu), diferente - asa-zisele "pierderi de apa" -, caldura la comun (spatii comune si tevi verticale), cheltuieli administrative (maturi, creioane, hartie, birotica si materiale de curatenie etc), lucrari de reparatii si intretinere a proprietatii comune, supraveghere video, interfon, caldura in lipsa contorizarii cu repartitoare.
Toate aceste cheltuieli se repartizeaza pe cota-parte indiviza si rostul de a le plati este ca avand o cota-parte indiviza din proprietatea comuna, aceasta este ingrijita, administrata, si in lipsa dv.

Cheltuielile care nu se platesc sunt:
- gazele, gunoiul, electricitatea (pe spatiile comune si ascensor). Aceste cheltuieli, si numai acestea, trebuie impartite pe numar de persoane. Nelocuind nimeni..... nu se platesc!
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu locuiesc in apartament, nu intru in bloc, cat trebuie sa platesc? nelta0505 nelta0505 Buna ziua! Din noiembrie 2009, am depus la administratie o cerere prin care solicitam sa se tina cont, la calculul intretinerii, de faptul ca nu mai locuieste ... (vezi toată discuția)
Contributii soby 1 soby 1 in urma cu 6 luni am devenit preprietarul unui apartament in urma decesului mamei mele .As dori sa stiu daca este normal sa fiu trecut la intretinere si sa ... (vezi toată discuția)
Fisa de intretinere lidianic lidianic Cum pot sa obtin o copie dupa fisa de intretinere de la asociatie? Mi s-a spus ca numai cenzorul mi-o poate elibera. Cum se plateste intretinerea pentru un ... (vezi toată discuția)