avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... plafon daune morale survenite dintr-un accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

plafon daune morale survenite dintr-un accident rutier

Buna ziua!In luna noiembrie a anului trecut am fost victima unui accident rutier.In timp ce treceam trecerea de pietoni un cetatean grec,cu o alcoolemie de 0.05%,m-a lovit.In urma acestui incident am avut un infarct osos la glezna dreapta,ce a necesitat un aparat gipsat pentru 14 zile.Mi-a fost eliberat un certificat medico-legal care atesta ca urmarea imediata a acestui accident consta in 16 zile de ingrijire medicala.Cetateanul grec este asigurat ,si urmeaza ca daunele morale si materiale provocate sa fie suportate de compania de asigurari.Cei de la compania de asigurari mi-au propus sa ma gandesc la o suma.Ati putea sa ma lamuriti care este suma practicata in jurisprudenta pt daune?Stiu ca suma este subiectiva si relativa,dar orientativ as dori sa stiu ,pentru a evita rezolvarea problemei pe cale judiciara.
Cel mai recent răspuns: Carmen Sigaciu , Avocat 21:45, 15 Februarie 2011
Eu am 16 zile de la iml,asigurarile mi-au oferit 2000 de euo,suma ce reprezinta cuantumul atat a daunelor materiale si a celor morale.In concluzie,cred ca ei ofera cam 100 de euro la zi.Va anunt indata ce ajung la un acord cu ei.
dar cum ati facut vati dus la ei sau vau chemat ei si ce acte vau cerut as dori sa stiu mai multe cum sa produs accidentul ce probleme medicale ati avut eu iam dat an judecata dar nu am fost anca la nici un proces
DAR 200 ZILE DE LA IML???X-(
DAR 200 ZILE DE LA IML???X-(
nu exista niste sume anume pentru aceste daune morale, ele difera in functie de mai multi factori : urmarile accidentului, pretentiile partii, jurisprudenta in plan local, etc. Oricum, societatile de asigurare nu pot fi obligate peste limita maxima a despagubirilor rca stabilite prin politele de asigurare RCA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acțiune în instanță pentru despăgubirea victimei unui accident auto jolyx17 jolyx17 buna, am si eu o problema cu un domn pe care l-am lovit pe trecerea de pietoni in urma cu 3 ani, avea circa 10-15 la ora l-am ridicat pe capota iar cand a ... (vezi toată discuția)
Rca ma despagubeste cu daune morale ca victima a accidentului? VilceanuOvidiu VilceanuOvidiu Buna ziua, Recent am fost implicat intr-un accident de circulatie; am imprumutat masina unui amic iar acesta a pierdut controlul intrand intr-un copac si ... (vezi toată discuția)
Daune morale in caz de accident cu vatamare corporala din culpa. ovidiusimion ovidiusimion Buna ziua, Apelez la dumneavoastra in speranta de a ma ajuta cu cateva informatii si sfaturi in cazul unui accident soldat cu vatamare corporala din cupla. In ... (vezi toată discuția)