avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

pfa

BUNA SEARA!
daca tai o factura si chitanta si clientul nu mai plateste se poate anula cele 3 exemplare ale facturii si chitantei?
greselile din RJIP se pot anula prin taiere cu o linie si scris pe urmatorul rand corect?
ce se intampla daca se pierde RJIP?
am trecut la cheltuieli deductibile bonuri de benzina si nu trebuia ca nu mai sunt deductibile pot taia cu o linie sau anulez toate operatiunile din an si completez alta fila ?
MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: cane petruta , utilizator 17:26, 16 Februarie 2011
In mod normal nu taiati chitanta decat in momentul in care incasati banii.
Puteti anula.
Ce ati gresit taiati cu o linie.
Este mai bine sa aveti mare grija si sa evitati pierderea RJIP.
Si in legatura cu bonurile de benzina chiar as vrea si eu sa stiu, nu mai sunt deductibile??? Daca ma poate lamuri cineva. Ms
Cod fiscal
ART. 48

Reguli generale de stabilire a venitului net anual din activităţi independente, determinat pe baza contabilităţii în partidă simplă
l1) în perioada 1 ianuarie 2011 - 31 decembrie 2011 inclusiv, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv transportului rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, cu excepţia situaţiei în care vehiculele se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:

1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenţie, reparaţii, pază şi protecţie, curierat, transport de personal la şi de la locul de desfăşurare a activităţii, precum şi vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenţi de vânzări şi de agenţi de recrutare a forţei de muncă;

2. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru activitatea de taxi;

3. vehiculele utilizate pentru închirierea către alte persoane, inclusiv pentru desfăşurarea activităţii de instruire în cadrul şcolilor de şoferi.

m) alte sume prevăzute prin legislaţia în vigoare.

Daca nu va includeti in exceptii nu puteti deduce, nici cheltuiala, nici tva-ul.
Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2011
Popa Adrian, Contabil
Este vorba despre un magazin iar reprezentanta intreprinderii individuale face aprovizionarea dansa, si vrea sa isi treaca ca si cheltuiala bonurile de benzina. Sunt sau nu deductibile, trebuiesc trecute in RJIP sau nu. Intreprinderea este neplatitoare de TVA.
Folositi masina peste 3500 kg? pentru marfa dusa sau sub 3500 kg?

Alte discuții în legătură

Pfa - deduceri nastase.cris nastase.cris As dori sa stiu daca se mai pot face deduceri de benzina si cheltueli cu repararea masinii in cazul unui pfa. (exista contract de comodat). (vezi toată discuția)
Decont combustibil pfa ady09 ady09 in calitate de persoana fizica autorizata, cu prestare la sediul clientului,in caz de contract de comodat pentru autoturism se poate deconta combustibilul ... (vezi toată discuția)
Deducere combustibil camypos camypos BUNA ZIUA! AM O MARE NELAMURIRE SI SPER SA GASESC O SOLUTIE PE FORUM. DETIN O INTREPR. INDIV. PE COMERT, COD CAEN 4725. MARFA O ADUC DE LA ... (vezi toată discuția)