avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj daca am pamant dat in arenda?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj daca am pamant dat in arenda?

Daca am mostenit impreuna cu fratele meu o suprafata de 1.1 ha pamant care este dat in arenda si am certificat de mostenitor mai primesc somaj, deoarece firma face restructurari?
care lege se refera la acest lucru?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:30, 13 Februarie 2011
Nu are nici un fel de legatura mostenirea cu somajul.Probabil va referiti la ajutorul social.
Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2011
andymaurul, utilizator
La depunerea dosarului de somaj veti avea nevoie, printre alte documente, de o adeverinta de la finantele locale din care sa rezulte ce bunuri aveti.
Daca din cuprinsul acestei adeverinte rezulta ca detineti teren sau animale, nu veti avea succes in obtinerea somajului.
Atentie! Conditiile de acordare a indemnizatiei de somaj s-au inasprit in luna decembrie 2010.
Dumneavoastra raspundeti in cunostinta de cauza? Pentru ca si eu care sunt o novice stiu de legea somajului si de conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a beneficia de acest ajutor.
Atentie !!!!!
Ca sa puteti beneficia de indemnizatia de somaj, trebuie sa indepliniti conditiile prevazute de lege, mult inasprite prin modificarile aduse in luna decembrie. Daca bine am inteles, dumneavostra incasati arenda din terenul mostenit, motiv care poate poate constitui un impediment la acordarea indemnizatiei. Printre conditiile care trebuie indeplinite se numara si: sa nu aveti depozite bancare mai mari de 5000 lei, sa nu aveti in proprietate (inclusiv leasing) un autovehicul cu capacitate cilindrica mai mare de nu stiu exact cat.
Cel mai bine este sa mergeti la agentia de somaj din orasul in care locuiti si sa va prezentati foarte clar situatia.
Daca aveti noroc, un angajat de acolo va va lamuri foarte exact.
Beneficiati de indemnizatie de somaj daca nu realizati venituri sau realizati, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare.

Alte discuții în legătură

Somaj LILIANA MATEI LILIANA MATEI am lucrat in irlanda 2 ani si 2 luni si nu am beneficiat de somaj in cel stat ,,ce trebuie sa fac mai departe,situatia asta este din noimbrie 2009 si pana in ... (vezi toată discuția)
Absolventa de facultate la zi si vreau sa intru in somaj dar nu mi se elibereaza adeverinta elenaboboc91 elenaboboc91 am absolvit facultatea se psihologie si stiintele educatiei in bucuresti. pe 25 iunie am dat ultimul examen de licenta.sunt insarcinata (urmeaza sa nasc in jur ... (vezi toată discuția)
Acte cerute pt somaj! dorali dorali in cazul in care am extrasul de cont cu viramentele de la o societate unde am lucrat cu 7 ani in urma,imi mai trebuie o alta adeverinta din care sa reiasa ... (vezi toată discuția)