avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Absolventa de facultate la zi si vreau sa intru in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Absolventa de facultate la zi si vreau sa intru in somaj dar nu mi se elibereaza adeverinta

am absolvit facultatea se psihologie si stiintele educatiei in bucuresti. pe 25 iunie am dat ultimul examen de licenta.sunt insarcinata (urmeaza sa nasc in jur de 20 sept)si vreau sa imi depun dosarul pentru somaj ca sa pot beneficia de indemnizatia de crestere copil.de la facultate ma tot amana cu adeverinta care atesta ca am luat licenta.am facut o cerere si am cerut si numar de inregistrare.
in cat timp sunt obligati cei de la facultate sa dea aceste adeverinte de la data in care am dat examenul de licenta si in cat timp sunt obligati sa mi-o dea dupa ce am facut aceasta cerere?
si inca o intrebare: cat timp am la dispozitie ca sa imi depun dosarul de somaj ca sa pot beneficia si de indemnizatia de crestere copil? stiu ca am timp 60 de zile de la absolvire dar stiu si ca nu trebuie sa am intrerupere ci trebuie sa am 12 luni consecutive de contributie la stat.
Cel mai recent răspuns: elenaboboc91 , utilizator 19:33, 12 Iulie 2013
Termenul de eliberare al documentelor solicitate de elevi/studenti/absolventi este prevazut in ROI-ul Universitatii/Facultatii...(Regulamentul de Ordine Interioara).
Cu stima !
1. Acordarea indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC) nu este conditionata de plata contributiilor la stat ci numai de obtinerea de venituri profesionale impozabile sau perioade asimilate (cum e cazul dvs.).

2. - Termenul de inregistrare la Agentia de Somaj este de 60 de zile calendaristice de la data absolvirii.
- Dupa cele 60 de zile veti beneficia de indemnizatie de somaj.
- Si cele 60 de zile si perioada de somaj indemnizat sunt eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

3. - Mai incercati la secretariatul facultatii sa va dea adeverinta necesara, spuneti si ca este urgenta pentru a putea beneficia de indemnizatie de somaj si de indemnizatie pentru CCC.
- Sau intrati la decan si spuneti-i despre ce este vorba.

4. Cand mai aveti intrebari pe aceeasi tema nu deschideti alt topic ci intrati tot pe acest topic, folosind butonul "raspunde"
Ultima modificare: Vineri, 12 Iulie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
multumesc mult pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Alinuta26 Alinuta26 Buna ziua! Sunt studenta in anul 3 la o factultate particulara, cu cursuri la zi. In acesta perioada nu am avut nicio intrerupere de studii. Sunt insaricinata ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru crestere copil cristina2070 cristina2070 Buna ziua, Fiica mea a absolvit facultatea anul acesta, fara sa dea licenta si stiu ca in termen de 60 de zile trebuiesc depuse actele la somaj in situatia in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc pentru absolvent Adinutza20 Adinutza20 Buna ziua am si eu o problema si va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi. Anul acesta am terminat facultatea am luat licenta in luna iunie 23 si sunt ... (vezi toată discuția)