avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu pentru crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu pentru crestere copil

Buna ziua,
Fiica mea a absolvit facultatea anul acesta, fara sa dea licenta si stiu ca in termen de 60 de zile trebuiesc depuse actele la somaj in situatia in care nu se angajeaza, ea este insarcinata in 6 luni si nu se mai poate angaja, intre timp si a facut un PFA pentru un contract de colaborare cu o societate, dar pentru a beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului trebuie sa aiba cel putin 1 an vechime inainte de a naste.Cum sa procedeze in situatia actuala, ea nu ar dorii neaparat somaj ci numai continuitate pentru a intra in indemnizatia ptr crestere copil.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:32, 8 August 2012
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aiba venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate acestora (somaj indemnizat, studenta la zi, conecedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa se inregistreze la Agentia de Somaj in termen de 60 de zile de la absolvire (va prezenta o adeverinta de la facultate din care sa reiasa data absolvirii).

3. Poate beneficia de indemnizatie de somaj chiar daca este PFA dar sa nu obtina un venit mai mare de 500 lei lunar.

4. Este bine sa se inregistreze la somaj pentru ca, in acest caz, perioada de 60 de zile de la absolvire si pana va primi indemnizatie de somaj este eligibila pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie pentru ccc? alinagiorgiana alinagiorgiana Buna ziua . Sunt studenta anul 3 la zi , nu am intrerupt nici un an. Sunt insarcinata in 16 saptamani si as dori sa stiu daca beneficiez de indemnizatie . ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? calugarucorina_s84 calugarucorina_s84 Buna seara!....am beneficiat de indemnizatie cresterea copilului deoarece am ramas insarcinata cand eram studenta la zi....in luna februarie a acestui an am ... (vezi toată discuția)
Absolventa de facultate la zi si vreau sa intru in somaj dar nu mi se elibereaza adeverinta elenaboboc91 elenaboboc91 am absolvit facultatea se psihologie si stiintele educatiei in bucuresti. pe 25 iunie am dat ultimul examen de licenta.sunt insarcinata (urmeaza sa nasc in jur ... (vezi toată discuția)