avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contabilitate societate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contabilitate societate

Ce documente trebuie intocmite pentru a inregistra in contabilitate produsele care se dau proprietarilor de teren care au arendat terenul societatii si cum se evidentiaza in contabilitate? Pentru aceste produse intocmesc raport de productie?
Sunt cazuri cand nu da produse, ci bani sau ulei, zahar, etc.
Va multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 00:26, 12 Februarie 2011
Va multumesc mult, dar nu sunt lamurit cum se crediteaza 4451 si produsele care le da proprietarului de teren nu sunt niste cheltuieli ale societatii? Acum nu se mai dau cupoane se vireaza subventia pe pamantul cultivat societatii care lucreaza pamantul .
In situatia in care subventia este primita direct de societatea agricola 5328 = 7411.
4551 se crediteaza doar daca subventia este primita de proprietarii terenului.
Acest mod de exploatare, trebuie privita ca o asociere in participatiune, unde proprietarul pamantului vine cu acesta ( terenul agricol), iar societatea cu exploatarea lui ( terenului agricol).
Evidenta veniturilor si cheltuielilor sunt tinute de societate, iar la sfarsitul perioadei se face impartirea profitului intre asociati, respectiv proprietarul terenului si societate.
Valoarea arendei reprezinta cota de profit care i se cuvine acestuia.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Februarie 2011
Cornelia Tulpan, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie/documente societate cu activitate agricultura freenicos freenicos Va rog daca ma puteti ajuta cu o monografie specifica activitatilor agricole.Nu inregistrarile contabile ma omoara (ca sunt logice)cat documentele ... (vezi toată discuția)
Monografie agricola ramona chisalita ramona chisalita buna ziua. am o nelamurire legata de inregistrarea in contabilitate a productiei in curs de executie la o firma cu profil agricol. atunci cand inregistrez ... (vezi toată discuția)
Teren agricol savali savali legea arendei din 1994,art 22 ,interzice subarendarea. in contract cu oamenii,exista o clauza ca terenul se poate subarenda. ce ii de facut?il subarendez sau ... (vezi toată discuția)