avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... raport sexual cu un minor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

raport sexual cu un minor

buna asi dori sa stiu daca intretinerea de raporturi sexuale cu un minor se pedepseste.fratele meu are 19 ani si sta cu o fata de 16 de aproape 6 luni.problema este ca mama e plecata din tara si nu stiu daca eu am dreptul sa intervin cu ceva.mama l-a atentionat si ia spus sa nu mai vina cu ea ca isi face probleme dar ea nu poate sa faca nimic pentru ca nu este aici.am 27 ani si credeti-ma ca nu mai stiu unde sa apelez :((:((:((.la politie nu pot sa merg pana nu stiu un raspuns concret si daca pot sa fac ceva in privinta asta.orice raspuns imi este de ajutor.VA MULTUMESC ANTICIPAT.:((:((:((:((:(( inca ceva el are niste reclamatii amenzi si 6 luni cu suspendare pentru mai multe infractiuni de furt si deranjarea ordinii publice.este amprentat si tot dosarul.i sa spus la politie ca mai are o singura abatere si il inchid.oare se poate face ceva pt. ca mia zis ca numai arestul il linisteste.mama este de acord cu tot.ajutati-ma
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Februarie 2011
saramiranda, utilizator
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 13:41, 13 Februarie 2011
Actul sexual cu un minor este pedepsit conform legii penale atunci cand minorul nu a im plinit varsta de 15 ani.Daca minorul are peste 15 ani , fapta este pedepsitain alte conditii, atunci cand de exemplu faptuitorul are o anume calitate ceruta de lege: profesor, tutore, educator, medic curant, etc.Sau daca legatura se bazeaza pe oferitrea de daruri sau alte foloase materiale, daca fapta a fost comisa cu scopul realizarii de materiale pornografice, faptele st mai grave si se sanctioneaza mai drastic.Daca nimic din toate acestea nu sunt confirmate, in cazul minorului cu varsta intre 15-18 ani, fapta nu constituie infractiune, neintrunind elementele constitutive ale infractiunii de act sexual cu un minor.
Foarte tare ! Asta nu o stiam.Inseamna ca fetele noastre care au implinit 15 ani se pot muta la iubiti ca acestora nu li se intampla nimic ? Poate mai sunt persoane avizate care ar putea confirma sau infirma acest lucru .Interesant,foarte interesant.Sincer nu imi vine sa cred ,dar daca spuneti dvs....
ramurica,
Imi place la fel de putin ca si dv, dar emma_woodhouse n-a facut decat sa scrie – cu alte cuvinte – cuprinsul art 198 din codul penal. Adica:
art. 198, C.pen – actul sexual cu un minor - consta in actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex, care nu a implinit varsta de 15 ani sau in actul sexual, de orice natura, cu o persoana intre 15-18 ani , daca fapta este savarsita de tutore sau curator, ori de catre supraveghetor, ingrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosind calitatea sa.

Parintii au dreptul sa isi “ia fetele acasa”… Fiind minore se presupune ca parintii raspund de soarta lor. Majorii nu sunt pedepsiti daca partenerul / partenera a implinit varsta de 15 ani si nu sunt indeplinite ceva conditii care ar putea duce la o pedeapsa…

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este pedeapsa filozoful filozoful Tot mai des intalnim cazuri de majori care intretin relatii sexuale cu minori. Intrebare : Care este pedeapsa pentru majorul care intretine raporturi sexuale ... (vezi toată discuția)
Ma nu mesc willi tyebowilli tyebowilli ma numesc willi si am 22 de ani si am o mica problema prietena mea are 16 anii si 7 luni si am avut relati sexsuale cu ia deci locuiesc cu ia inpreuna la ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? onofrei112 onofrei112 As dori si eu sa stiu daca eu am 16 ani iar iubita mea are 24 iar amandoi suntem de acord cu relatia adica fara santajuri sau altele este conrupere de minori ... (vezi toată discuția)