ged a scris:
In 2002-2003 societatea a platit eronat in contul de impozit pe profit sumele datorate ca impozit microintreprindere. IN 2005 cand am vazut eroarea intr-o fisa fiscala s-a facut cerea de compensare. Aceasta s-a facut insa ni se solicita penalitati de intarziere si dobanzi.
In urma adresei facute la Administratia Financiara ni s-a comunicat ca in conformitate cu OG 92/2003 articolul 114 alin. 4 si 6 doarece cererea s-a facut la mai mult de un an de la data platilor "acestea nu pot fi considerate valabile la momentul efectuarii lor".
Cum insa nu am aflat de problema decat in 2005, cand am si facut cererea, este clar ca nu puteam sa ma incadrez in termenul de un an. In contabilitate contul este acelasi deci nu aveam cum sa ne dam seama de eroare.
Banii au stat tot acest timp in conturile Administratiei Financiare ca plati nesolicitate (sau ceva de genul acesta).
In practica cred ca sau incurcat doar niste statistici.
Exista vreo posibilitate de a scapa de plata penalitatilor si dobanzilor la niste bani care s-au aflat tot timpul la cel ce trebuia sa ii detina si care mai mult ca sigur i-a folosit in acelasi scop ?
Deci obligatoriu platesti dobanzi si penalitati.
Atentie Ai primit decizie de impunere ptr. acestea??/
Art. 85 - Acte administrative fiscale asimilate deciziilor de impunereSunt asimilate deciziilor de impunere şi următoarele acte administrative fiscale: ; c) deciziile referitoare la obligaţiile de plată accesorii;
aceasta poate fi atacata.
si in conformitate cu Art. 114 4) Dobânzile şi penalităţile de întârziere se stabilesc prin decizii întocmite în condiţiile aprobate prin ordin al ministrului finanţelor publice, cu excepţia situaţiei prevăzute la art.137 alin. (6).