Buna ziua,
as avea si eu o nelamurire, daca ma puteti ajuta: am lucrat in resurse umane pana acum vreo 2 ani, si acum nu mai stiu exact care este legea. In cazul in care se infiinteaza o poprire in urma neplatii unor rate la banca pentru un imprumut, eu stiam ca firma opreste 1/3 din salariu , pana la totalul sumei datorate. Am un prieten caruia banca i-a blocat cardul (este vorba de o alta banca , nu cea la care are contul de salariu acum)...se poate ca banca la care are contul de salariu sa-i blocheze banii cu totul, avand in vedere ca e vorba de salariu? nu se mai aplica regula aceea cu 1/3?
Nu poate sa-i opreasca intreaga suma din salar...!!! doar 1/3 din venitul net ce firma unde lucreaza ii face viramentul. Trebuie sa mearga la firma sa vada daca ia facut viramentul salariului in cont, si daca da; atunci merge la banca acolo unde are contul deschis..Alt raspuns mai detailat nu este.
Banca unde are contul trebuie sa se supuna unor legi stricte si apoi trebuie sa-si respecte si clientii..
Poprire salariu
janny_dinu
Am o poprire pe salariu in urma unui imprumut facut si nereturnat. Trebuia sa mi se faca poprire pe 1/3 din salariu, dar in urma instiintarii , mi-a fost ... (vezi toată discuția)