avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... poprire pe salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poprire pe salariu

Buna ziua,
as avea si eu o nelamurire, daca ma puteti ajuta: am lucrat in resurse umane pana acum vreo 2 ani, si acum nu mai stiu exact care este legea. In cazul in care se infiinteaza o poprire in urma neplatii unor rate la banca pentru un imprumut, eu stiam ca firma opreste 1/3 din salariu , pana la totalul sumei datorate. Am un prieten caruia banca i-a blocat cardul (este vorba de o alta banca , nu cea la care are contul de salariu acum)...se poate ca banca la care are contul de salariu sa-i blocheze banii cu totul, avand in vedere ca e vorba de salariu? nu se mai aplica regula aceea cu 1/3?

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Februarie 2011
predaangela, utilizator
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 15:04, 12 Februarie 2011
Nu poate sa-i opreasca intreaga suma din salar...!!! doar 1/3 din venitul net ce firma unde lucreaza ii face viramentul. Trebuie sa mearga la firma sa vada daca ia facut viramentul salariului in cont, si daca da; atunci merge la banca acolo unde are contul deschis..Alt raspuns mai detailat nu este.
Banca unde are contul trebuie sa se supuna unor legi stricte si apoi trebuie sa-si respecte si clientii..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri pe contul de salariu ContSters188799 ContSters188799 cred ca am mai scris despre acest subiect. ma iertati daca ma repet. salariul meu este de aprox. 1600 ron. de la serviciu mi se face poprire de 750 ron deci ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu janny_dinu janny_dinu Am o poprire pe salariu in urma unui imprumut facut si nereturnat. Trebuia sa mi se faca poprire pe 1/3 din salariu, dar in urma instiintarii , mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Poprire indemnizatie creștere copil minima accalin accalin Buna ziua. Am si eu o intrebare legată de indemnizatia pentru creșterea și ingrijirea copilului și poprirea acesteia. Dacă o persoană are ... (vezi toată discuția)