Buna ziua. Mama o avut o problema cu Orange si cu UPC in urma cu vreo 5 ani. Diferite probleme ce erau pe atunci. A fost data in judecata si a castigat procesul(din 2008) de la orange din cauza ca EOS-KSI nu putea dovedi restanta. Si nu erau dispusi la intelegere. Cereau o suma mult prea mare.
In 2009 a fost data iar in judecata pentru aceeasi creanta, dar procesul a fost respins.
Pentru creanta de la UPC nu a fost data in judecata. In momentul de fata fiind 100% prescrisa. o trecut deja 5 ani.In timpul asta nu s-o raspuns la nici o cerere de la EOS-KSI pentru ca nu am primit asa ceva. Oricum nu pot dovedi creanta de la UPC.
Problema sta in felul urmator, desi le-am zis ca nu am nici o restanta ei continua sa ma terorizeze la telefon. Ba chiar mi-or lipit o pancarta pe usa ieri in care scria ca am fost vizitat de un agent al executorului judecatoresc eos-ksi si ca apartamanetul a fost sigilat. Apartamentul nefiind sigilat :))
Cu ce drept au voie sa lipeasca chestiile alea pe usa.
Ideea ii ca vreau sa ii dau in judecata si sa cer daune morale pentru santaj(mi-o lipit chestia aia pe usa). Mi jena de vecini. De altfel ma gandesc sa cer desfasuratoarele de la romtelecom, pentru a le folosi ca proba. Ma gandesc sa angajez si un avocat bun.
Ce sanse am de castig, si ce ar trebui sa stiu inainte ? Ideea ii ca eu nu o sa recunosc nici o datorie. Una din ele find deja judecata in care am primit o sentinta definitiva si irevocabila pentru ca nu or putut-o dovedi, si una care ii deja prescrisa.
Cat le-as putea cere daune morale ?
Nu exista in dreptul civil actiune pentru santaj.Aceasta intra in sfera dreptului penal,pentru care este necesara plangere penala...doar daca veti putea dovedi ca acel afis lipit pe usa dvs.a fost intocmit si lipit de firma respectiva.In rest,sanatate.
Am toti vecinii martori.
Daca intra in sfera penala, pot cere daune morale ?
Vreau sa-i invat minte. Voi dona banii. Nu pentru bani vreau sa-i dau in judecata.
Ci din cauza ca is niste excroci. Am reusit sa reconstitui o parte din afis.
Oare sa sun si sa chem politia sa faca o constatare ? Mai exista urme pe usa de la afis. Eu l-am inlaturat aseara de nervi.
Daca castig procesul vreau sa fac publice ulterior sa ajut si alte persoane sa castige procesele cu excrocii de la eos-ksi, care terorizeaza oamenii.
Multi se sinucid din cauza lor.
Puteti introduce o actiune civila in care sa solicitati despagubii pentru prejudiciul suferit urmand a dovedi acest prejudiciu - ex. prestigiu afectat prin publicitatea acelui act, suferinte cauzate de amenintarile eos, etc.
eu zic sa mai asteptati, nu platiti, va mai pun ei penalizari... poate mai vin sa va mai puna un stiker dala pe usa.. e mare, e rosu, ... asa ii prindeti, depuneti plangere si nu mai intrati in casa pana nu se termina procesu... la daune le puteti cere sa va pl chiria pe durata procesului