avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale PFA-Inregistrare la Administratia financiara
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

PFA-Inregistrare la Administratia financiara

Buna ziua,

Anul trecut in aprilie, mi-a fost emisa autorizatia de functionare pentru pfa. In zilele urmatoare acestei emiteri am fost nevoit sa parasesc tara, revenind abia zilele acestea (2008). Drept urmare pfa-ul nu a fost inregistrat nici pana acum la Administratia Financiara.

Ce se poate face in aceste conditii pentru a nu intra sub incidenta legii?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Nicolaie Ciobotaru , Consultant resurse umane 19:31, 8 Mai 2008
Potrivit dispozitiilor art.72 alin.6 lit.b din Codul de procedura fiscala, declaraţia de înregistrare fiscală se depune în termen de 30 de zile de la data eliberării actului legal de funcţionare, data începerii activităţii, data obţinerii primului venit sau dobândirii calităţii de angajator, după caz, în cazul persoanelor fizice.

Constituie contravenţie , potrivit Codului de procedura fiscala, nedepunerea la termenele prevăzute de lege a declaraţiilor de înregistrare fiscală si care este sanctionata cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei.
Va multumesc pentru raspunsul prompt.

Din cate inteleg din raspunsul dumneavoastra nu e nici o problema daca il inregistrez de acum incolo.

As dori sa-mi explicati totusi ce inseamna "data inceperii activitatii"
data de la care sunteti autorizat pentru desfasurarea activitatii pe care doriti sa o prestati.
aba812001 a scris:

data de la care sunteti autorizat pentru desfasurarea activitatii pe care doriti sa o prestati.

Nu data cand incepe efectiv activitatea pentru care este autorizat.
barsani2001 a scris:

Buna ziua,

Anul trecut in aprilie, mi-a fost emisa autorizatia de functionare pentru pfa. In zilele urmatoare acestei emiteri am fost nevoit sa parasesc tara, revenind abia zilele acestea (2008). Drept urmare pfa-ul nu a fost inregistrat nici pana acum la Administratia Financiara.

Ce se poate face in aceste conditii pentru a nu intra sub incidenta legii?

Va multumesc anticipat!

Data comunicarii certificatului de inregistrare catre comerciant va fi transmisa de catre primarii organelor fiscale competente din structura teritoriala a Ministerului Finantelor Publice, pentru evidenta fiscala.
Mergeti la Administratie compartimentul persoane fizice, chiar daca veti fi sanctionat, amenda se poate plati la jumatate conform Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor. (dar nu cred)
Ultima modificare: Miercuri, 7 Mai 2008
ContSters42967, utilizator

Alte discuții în legătură

Radiere pfa neinregistrat la finante bertro bertro salutare. Va rog sa cititi cele de mai jos, poate imi puteti da niste lamuriri: Prin noiembrie o ruda a inceput sa lucreze la o firma care i-a cerut sa-si ... (vezi toată discuția)
Va rog...un sfat! miha35 miha35 Salut mai intai pe toata lumea de pe acest forum...unde m-am inregistrat si eu azi!Am nevoie de un sfat specializat.Sotul meu si cei doi frati ai lui sunt ... (vezi toată discuția)
Nedumeriri pfa neinregistrat la registrul comertului rrramor rrramor Imi permit sa va deranjez cu o intrebare careia nu ii gasesc raspuns in cadrul institutiilor publice. Sunt traducator autorizat de MJ in august 2006 si CIF ... (vezi toată discuția)