salutare. Va rog sa cititi cele de mai jos, poate imi puteti da niste lamuriri:
Prin noiembrie o ruda a inceput sa lucreze la o firma care i-a cerut sa-si faca PFA (vechiul truc pt ca firma sa plateasca mai putine dari la stat). A obtinut autorizatia de infiintare de la primarie, apoi a luat niste formulare de la finante pe care trebuia sa le completeze si returneze pentru luarea in evidenta. Intre timp insa, a renuntat la a mai lucra la firma respectiva si, nemaiavand nevoie de PFA, n-a mai dus formularele completate la finante (nu si-a luat registru, chitantier, nu si-a facut stampila, nimic). Acu cica ar vrea sa desfiinteze PFA-ul daca tot nu il foloseste, dar i-a spus cineva ca ar fi pasibil de amenda din cauza ca n-a terminat inregistrarea la vremea respectiva.
- Stie cineva daca intr-adevar se da amenda la desfiintare (in conditiile in care n-a avut nici o secunda de activitate si nici chitantier, stampila). Daca da, aveti idee cam cat e amenda?
- E mai bine sa nu se duca s-o desfiinteze, ci sa o lase sa "expire" (daca se poate asa ceva) ? Exista vreo regula de desfiintare din oficiu (fara consecinte gen amenda & shit) daca nu exista activitate un anumit numar de luni/ani sau daca nu s-a inreg la finante la un anumit timp dupa obtinerea autorizatiei ?
- Daca omul decide sa nu faca nimic si s-o lase sa "expire", exista vreo posibilitate sa stie cei de la finante ca a fost inregistrata la primarie o PFA care nu a mai fost inscrisa la ei si sa-i trimita intre timp acasa vreo amenda sau sa-i ceara sa plateasca impozit, chiar daca firma nu a activat deloc ?
multumesc frumos. sper ca am explicat destul de clar.
multumesc. Sa inteleg deci ca nu ia nici o amenda pentru faptul ca in patru luni de zile n-a finalizat procedura de inregistrare, nefiind deci luat in evidenta pentru impozit si altele ?
pentru mai multa siguranta ar fi bine sa intrebe la inspectorul de la finante, in competenta caruia se afla#-o
Dar din cate stiu eu nu se pune problema amenzii:">
Eu zic ca e pasibil de amenda asta daca inspectorii sunt de treaba ca altfel se poate pune problema de dosar penal pentru evaziune. (pentru ca nu s-a declarat la fisc chiar daca nu a avut venituri etc.)
Eu zic ca e pasibil de amenda asta daca inspectorii sunt de treaba ca altfel se poate pune problema de dosar penal pentru evaziune. (pentru ca nu s-a declarat la fisc chiar daca nu a avut venituri etc.)
Laura ai avut pf/af :-/ ce evaziune daca nu a avut activitate. a scos autorizatie si atatB-)
Alte discuții în legătură
Pfa
ankalaura85
M-am inregistrat la finante ca PFA cu obiectul agent marketing..as dori sa stiu ce obligatii imi revin? borderoul mi-l efectueaza compania cu care colaborez. (vezi toată discuția)
Inchidere pfa
DanaXSerban
Buna ziua,
In 2009 mi-am luat autorizatie de traducator si am mers si la ANAF sa ma inregistrez. Nu sunt platitor de TVA. Din 2009 de cand am aceasta ... (vezi toată discuția)