avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbare domiciliu ca PFA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbare domiciliu ca PFA

Buna,

Va trebui sa-mi schimb domiciliul in alt judet. Pe veche adresa am un PFA inregistrat.

Trebuie sa dizolv(?) PFA-ul de pe vechea adresa (cum se face asta??) si sa cer alta autorizatie pe noua adresa ?

Exista vre-o modalitate mai simpla ? Chiar nu as umbla din nou dupa toate hartiile.

Multumesc.

PS: Daca fac un alt PFA pe noua adresa asta banuiesc ca inseamna stampila noua, facturier/chitantier nou, alt cont bancar -- totului tot nu ?
Cel mai recent răspuns: emilianb , utilizator 04:27, 25 Februarie 2007
Domiciliul fiscal se stabileste acolo unde persoana fizica isi are sediul social. cererea de inregistrare a domiciliului fiscal se completeaza si se depune in cazul in care contribuabilul isi schimba domiciliul fiscal declarat anterior. Cererea se depune la organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla noul domiciliu fiscal si va fi insotita de documente care sa faca dovada detinerii sau ocuparii legale a spatiului pentru noul domiciliu fiscal.
Bun, dar din moment ce eu imi schimb si "sediul social", pot schimba la PFA doar domiciliul fiscal ?

Am vazut ca ideea de schimbare a domiciliului fiscal tine de faptul ca difera de sediul social, dar in cazul meu vor fi aceleasi... :-/

De exemplu: sediul social (din actele PFA) e pe apartamentul parintilor, in alt judet. Noul meu domiciliu (din buletin) va fi altul. Pot schimba doar domiciliul fiscal pentru PFA pe noua adresa lasand restul actelor intacte (aprobarea de la primarie, inregistrare registru, etc)?

Daca este posibil asa ceva, ar fi excelent. Mai am de rezolvat atunci doar cu casa de sanatate din judetul in care ma mut.
O completare: CAEN-ul meu este 7222 (ie. consultanta software) asadar eu consider ca ma clasific la "prestare servicii".

Conform legii 300/2004 art 8 b) autorizatia se elibereaza de primaria unde se presteaza activitatea.

Asadar (si aici complic putin lucrurile) in urmatoarea situatie:

schimb domiciliul in alt judet si
imi pun viza de flotant pe vechea adresa

eu spun ca pot sa las toate actele neschimbate pentru PFA doarece domiciliul fiscal ramane unde prestez activitatea iar autorizatia ramane cea eliberata de primaria unde prestez activitatea.

Asadar, am interpretat bine legea respectiva sau ma insel ?

Evident, scopul meu ramane acela de a nu re-face prea multe acte. Plus ca, cf. legii 300/2004, art. 12 1) , o persoana fizica nu poate detine decat o singura autorizatie. Asadar, daca ar fi sa cer o alta autorizatie la noua adresa ar trebui sa anulez vechea autorizatie -- ceea ce inseamna probabil 1 luna intraga de "inactivitate".

Mersi de atentie.

PS: Cine ar trebui sa-mi poata raspunde in mod sigur la intrebarea mea ? Cei de la primarie / finante / un contabil ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domiciliu pfa lecheaadina lecheaadina Am avut domiciliul intr-un judet si mi-am inregistrat PFA in acel judet, avand astfel domiciliul fiscal in acel judet. Daca mi-am schimbat domiciliul intr-un ... (vezi toată discuția)
Sediu pfa in cazul schimbarii domiciului in alta localitate carmen-rodica carmen-rodica Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti daca trebuie schimbat sediul PFA in cazul in care persoana isi schimba dupa infiintarea PFA-ului domiciliul in alta ... (vezi toată discuția)
E necesara autorizatie de functionare de la primarie pentru punct de lucru pfa informatician?n tibica tibica Am deschis un punct de lucru in alt judet pentru cod caen 6201(activitati de realizare a softului la comanda-soft orientat client) Intre timp mi-am schimbat si ... (vezi toată discuția)