avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa si creantele garantate
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa si creantele garantate

Societatea a carui administrator sunt este in reorganizare judiciara cu planul aprobat in luna octombrie 2010.In aceasta luna am facut primele plati conform planului dar cand am vrut sa fac plata creantei catre banca mi s-a spus ca, creanta a fost vanduta unei firme.Valoarea creantei este de 150000lei iar administratorul judiciar al societatii sustine ca vom plati doar aceasta suma fara dobanzile calculate de la deschiderea procedurii cand nu aveam nicio restanta,plus cele viitoare.Este corect sau nu?Creanta fiind garantata cu locuinta personala va intreb cine imi va da la achitarea integrala a creditului radierea pentru ipoteca?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 10:32, 13 Februarie 2011
Prin cesiune, caracterele creantei raman aceleasi, se transmit celui care a cesionat. Fiind deschisa procedura insolventei la data cesiunii, cel care a preluat creanta se subroga in drepturile bancii. El nu poate cere mai mult decat banca.Prin intrarea in insolventa creanta bancii nu mai produce dobanzi ( de aceea a si devenit scadenta). Garantia aferenta creantei se transmite cesionarului. De la acesta veti cere dovada adresa de radiere a ipotecii.Daca nu v-a notificat cesiunea de creanta , puteti plati valabil la banca.
Ceea ce va spus administratorul judiciar corespunde prevederilor legale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Februarie 2011
Adina-Bianca Popea, Avocat
trebuia sa-ti faca cunoscut ca a instrainat contractul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de recuperari creante triton10 triton10 Buna ziua As dori niste pareri privind urmatoarea situatie : O firma a luat credit de la banca. In urma schimbarilor in situatia economica, nu a mai putut ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre subrogatie si cesiunea de creanta Borsec Borsec Buna seara! Imi poate explica cineva daca este vreo diferenta intre subrogatie si cesiunea de creanta. Conform NCC la [b]subrogatie cel care plateste in locul ... (vezi toată discuția)
Dobanzile bancare si insolventa marss marss am o societate comerciala la care am solicitat insolventa cu reorganizare judiciara.Sunt in faza de finalizare a tabelului preliminar al creantelor.Daca se ... (vezi toată discuția)