avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate - decizie, termene, alte ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate - decizie, termene, alte venituri

Am depus dosarul de pensionare (de fapt cei unde am lucrat l-au depus) pe data de
12.10.2010. Pana acum nu am primit nimic prin posta (ecizie, etc). Cam in cat timp
trebuie sa vina decizia si in cat timp prima pensie?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:18, 13 Februarie 2011
DumbravaGhr a scris:
Am depus dosarul de pensionare (de fapt cei unde am lucrat l-au depus) pe data de 12.10.2010. Pana acum nu am primit nimic prin posta (ecizie, etc). Cam in cat timp trebuie sa vina decizia si in cat timp prima pensie?

Termenul prevazut de lege pentru emiterea unei decizii de pensie este 45 de zile de la data depunerii cererii. Prima pensie si diferentele le primiti in luna imediat urmatoare comunicarii deciziei de pensie.

Solicitati casei de pensii, in scris, sa va comunice motivele pentru care nu ati primit decizia de pensie pana in prezent.

DumbravaGhr a scris:
In calitate de pensionat pe caz de boala pot infiinta o firma on line?
Pot beneficia de ceva avantaje in calitatea mentionata?

Nu ati precizat despre ce grad de invaliditate este vorba. Potrivit art. 118 din Legea nr. 263/2010, in sistemul public de pensii pot cumula pensia cu veniturile provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie numai beneficiarii de pensie de invaliditate gradul III.

Situatiile pentru care asigurarea este obligatorie sunt reglementate prin art. 6 din Legea nr. 263/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate carin carin Buna ziua Sunt pensionata cu gradul de invaliditate III .Va rog sa imi precizati daca este afectata pensia sau alte drepturi aferente in cazul in care devin ... (vezi toată discuția)
Munca vasile_turda53 vasile_turda53 sunt pensionar pe caz de boala gr.II. pot samuncesc. (vezi toată discuția)
Ajutor! eusiatat eusiatat In urma cu un an intitutia la care lucram s-a desfiintat. Am intrat in somaj iar acum o luna am depus dosarul de pensionare anticipata si am primit decizia. ... (vezi toată discuția)