avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 326 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca

sunt pensionar pe caz de boala gr.II. pot samuncesc.
Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2012
vasile_turda53, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:51, 24 Mai 2012
Persoanele pensionate pe gradul II de invaliditate nu pot cumula pensia cu salariul .. art.118 din Legea nr.263/2010 prevad persoanele care pot cumula pensia cu salariul, si anume:
Art. 118
(1) In sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, urmatoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limita de varsta;
b) nevazatorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum si copiii, pensionari de urmas, incadrati in gradul III de invaliditate; d) copiii, pensionari de urmas, prevazuti la art. 84 lit. a) si b).
(2) Sotul supravietuitor, beneficiar al unei pensii de urmas, poate cumula pensia cu venituri din activitati profesionale pentru care asigurarea este obligatorie, potrivit legii, daca acestea nu depasesc 35% din castigul salarial mediu brut prevazut la art. 33 alin. (5).
multumesc. ma gandeam cu ora
Invaliditatea de gradul II se caracterizeaza prin pierderea totala a capacitatii de munca .. prin uramre, nu aveti cum sa cumulati pensia cu alte venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate o persoana cu pensie de invaliditate gradul ii sa se angajeze? iban iban Poate o persoana cu pensie de invaliditate gradul II sa se angajeze? In ce conditii? care sunt restrictiile? (vezi toată discuția)
Pensie de urmas ZIMTAALI ZIMTAALI As dori sa stiu daca s-au facut modificari la legea 263/2010, art.118, care prevedea faptul ca copilul care beneficeaza de pensie de urmas pot cumula si alte ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie anticipata - alte venituri aur19 aur19 O persoana pensionata anticipat poate avea si loc de munca? (vezi toată discuția)