avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... am fost fraudat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

am fost fraudat

Bunaziua.in anul 2009am vandut un teren si din aceasta vanzare cumparatorul mai avea sa-mi dea o diferenta de 40 000 de mi de euro.atunci eu am semnat ca am primit toti banii pe teren dar am facut la notariat au act cu titlu de imprumut pe suma restanta.In 2010 nu am primit nici un ban atunci am dus actele la executor,atunci el m-a sunat ,ne-am intalnit,am primit suma de 5000 euro,fara martori si doar o chitanta scrisa de mana care a luat-o el.Acum m-am trezit ca a facut alta chitanta pe suma de 35 000euro si au aparut si trei martori.Intrebare:mai am sanse sa recuperez restul de bani,la parche pot cere un test grafologic si cu detectorul de minciuni ce se mai poate fece?Va multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: dan_mihutiu , utilizator 12:31, 15 Februarie 2011
Incercati sa formulati o plangere penala, dar nu inteleg de ce v-ati complicat? ar fi trebuit sa stipulati clar in contractul de vanzare-cumparare ca urmeaza a se achita diferenta de pret in cuantum x Euro la data de..., in caz contrar se prevede sanctiunea Y.
Toate aceste lucruri ar fi trebuit sa le lamuriti cu un avocat sau chiar cu notarul care a redactat actul, inainte de a-l semna. Acum durerile de cap si cheltuielile aferente sunt infinit mai mari si sansele........in functie de actele dvs. si de modul in care puteti dovedi cat v-a dat, ce act ati intocmit la primire, etc.
Cand vorbim de sume de ordinul miilor de Euro, doar o hartiuta semnata de mana e insuficienta.........
Cel mai bine este sa angajati un avocat foarte bun... pentru plangerea penala si pentru a va reprezenta in instanta...

Din cate inteleg chitanta a fost scrisa intr-un singur exemplar care a ramas la cumparator. Banuiesc ca chitanta a scris-o personal cumparatorul, nu a fost tiparita. Suma primita a fost trecuta doar in cifre sau si in litere? A fost mentionata pe chitanta data si, eventual, ora? Unde v-ati intalnit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare contract de vanzare cumparare teren scris de mana msanyix msanyix Buna ziua Va rog sa-mi dati un sfat referitor la urmatoarea problema. Bunicul meu teoretic a vandut un teren de aprox 1800 mp in anii 1990-1995 unei ... (vezi toată discuția)
Inapt psihic face un contract de vanzare cumparare de mana. este valabil? Sashy Sashy Buna seara, Tatal meu in iulie 2006 incheie un act scris si semnat de mana numit \"chitanta\" prin care el vinde un teren. La acel moment tatal meu avea ... (vezi toată discuția)
Recuperare de datorii - chitanta de mana adrian_bra adrian_bra Buna ziua, am o mare problema, va rog sa-mi spuneti si mie ce se mai poate face! am de recuperat o suma mare de bani pe care i-am dat sub forma de imprumut pe ... (vezi toată discuția)