avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza pentru granituire
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza pentru granituire

Ce pot sa fac pentru a veni expertul mai repede ca il astept de un an ?
Ce pot sa fac pentru a fi infatisarile mai dese de o data la 3 luni ?
Cel mai recent răspuns: tytys , utilizator 19:51, 1 Martie 2011
1. Luati legatura personal cu acesta si incercati sa-l convingeti sa efectueze masuratorile si, in final, raportul de expertiza, mai repede, data fiind situatia de fapt.
Daca a trecut un an si expertul nu a facut nici masuratorile, iar dv. ati achitat avansul onorariului expertului, puteti solicita instantei la primul termen de judecata, inlocuirea expertului cu un altul de pe lista B.L.E.
2. Cu privire la termenele de judecata, acestea nu se pot modifica, fiind termenele pe care le are instanta la indemana. Avand in vedere ca in cauza trebuie efectuata o expertiza, instanta degeaba ar acorda un termen de o luna pentru ca expertiza nu s-ar efectua si ar fi un termen inutil. Instanta are la indemana mai multe termene, iar aceasta le acorda in functie de obiectul cauzei (cauza urgenta sau nu) si de probatoriul ce urmeaza a fi efectuat in cauza. Ex. : in cauzele in care trebuie indeplinita procedura cu strainatatea, termenele sunt si de 6 luni. ;)
Dupa efectuarea expertizei si depunerea ei la dosar cu doua luni inainte de urmatorul termen ,pot sa fac ceva pentru a se si studia si sa nu se mai dea un termen pentru studierea ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa expert pentru efectuare expertiza bogdanaaa bogdanaaa Buna ziua . Într-un proces unde se cere anularea unui titlu de proprietate greșit în acord cu suprafața existența a unui teren și eliberarea altuia pe ... (vezi toată discuția)
Expertiza valentin6768 valentin6768 Am un proces pe litigi de munca din 03.2016 in februarie 2018 sa numit un expert judiciar contabil pana in prezent sa amanat expertiza de 5 ori in aprilie ... (vezi toată discuția)
Procedura civila sca baloisibaloi sca baloisibaloi Cum vedeti solutionarea urmatoarei spete ? As dori si motivarea. Obiect , cerere asigurare de dovezi. Instanta admite cererea si dispune efectuarea unei ... (vezi toată discuția)