avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza

Am un proces pe litigi de munca din 03.2016 in februarie 2018 sa numit un expert judiciar contabil pana in prezent sa amanat expertiza de 5 ori in aprilie trebuie sa predea instantei expertiza a fost si amendat expertul cu 500 de lei.Intrebarea mea este daca nu va preda nici la termenul din aprilie (al saselea termen)expertiza ce decizie poate lua instanta si care este termenul legal pentru expertize in litigii de munca?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:28, 12 Martie 2019
Cauzele nepredarii raportului de expertiza la termenele stabilite de instanta pot fi diverse, atat obiective cat si subiectie. Nu este cazul sa le discutam. Daca expertul a fost amendat denota ca volumul de munca pentru efectuarea expertizei nu este exagerat de mare. In orice stuatie nepredaea raportului de expertiza pana in prezent in situatia in care numirea expertului s-a facut in luna februarie a anului trecut se pare ca nu are cauze obiective.
In cazul in care expertul nu preda raportul de expertiza la termenul urmator nstanta poate dispune inlocuirea expertului. Onorariul provizoriu, in cazul in care s-a platit, se transfera noului expert.
ing. Ioan Ciobanu
Buna seara .Ne cerem scuze,cu siguranta nu se va mai intampla dar la prima intrebare nu am inteles prea multe sper sa ne intelegeti nu am facut intentionat.va multumim de intelegere.
De regula, inainte cu minim 5 zile de termenul de judecata stabilit de instanta/ termenul de predare raport de expertiza la instanta, daca nu poate respecta termenul fixat, expertul depune la dosarul cauzei o notificare prin care mentioneaza cauzele nepredarii raportului. In functie de aceasta notificare instanta decide daca stabileste un nou termen de depunere raport, daca amendeaza sau nu expertul, daca decide sa inlocuiasca expertul.
Este bine sa studiati dosarul cauzei aflat la arhiva tribunalului si sa vedeti motivele invocate de expert. Cele mai dese motive invocate de catre expereti sunt legate de supraincarcarea cu lucrari primite de la instante din toata tara, neprezentarea documentelor solicitate de expert partilor in proces, timpul insuficient acordat pentru efectuarea lucrarilor expertizei, etc.
Trebuie subliniat faptul ca in prezent tribunalele/ parchetele/ politia nu au la dispozitie experti proprii (din judet, la toate specializarile de expertiza) asa cum ar fi normal pentru ca intarzierile sa nu devina ceva des intalnit. In aceste conditii expertii pot fi desemnati sa efectueze expertize la celalalt colt al tarii fata de judetul de domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza judiciara fara citarea paratului district district Sunt in proces cu asociatia de proprietari ptr cote de intretinere umflate, calculate incorect, nerespectand prevederile legii 230/2007. Instanta a aprobat ... (vezi toată discuția)
Expertul a avut până acum 5 amânări și acum a cerut-o pe a 6-a. ce se întâmplă dacă nu termină expertiza? valentin6768 valentin6768 Expertul a avut pana acum 5 amanari pentru data de 21.02.2019 a cerut un nou termen.(6)daca nu termina expertiza ce se intampla este vorba de un dosar pe ... (vezi toată discuția)
Expertiză financiară - în penal şi în civil viktorV viktorV Bună ziua! Am acţiune civilă - litigiu de muncă - deschisă împotriva angajatorului meu şi plângere penală, împotriva aceluiaşi angajator. Cum nu ... (vezi toată discuția)