Buna ziua,
Am un dosar deschis cu o banca pe legea 193/2000 + Pretentii, in care am solicitat o expertiza contabila. A fost desemnat de catre judecatorie un expert contabil, am achitat suma corespunzatoare acestei expertize din ianuarie 2023, dar expertul nu efectueaza expertiza. Procesul a fost amanat de 5-6 ori din cauza lipsei expertizei de la dosar. Ma puteti ajuta cu un sfat? Cui ar trebuie sa ma adresez?
Multumesc!
Vedeti motivarea expertului legata de lipsa expertizei. In mod normal, la dosarul cauzei ar trebuie sa existe la fiecare termen de judecata o notificare a expertului prin care motiveaza neefectuarea/ nedepunerea expertizei si cererea de stabilire un nou termen de judecata.
In functie de aceste notificari, puteti cere instantei inlocuirea expertului. Expertul nu poate intra in posesia onorariului fara a depune la instanta raportul de expertiza si instanta sa se pronunte asupra raportului.
Personal, din propria experienta (in urma cu mai multi ani), cred ca expertul este supraincarcat si cu alte expertize, in alte dosare pe la judecatorii/ tribunale/ politie, din toata tara si nu are timpul necesar/ nu i-a venit randul, sa efectueze expertiza in dosarul dvs.
Cum as putea sa vad motivarea expertului? Nu este specificat nicaieri.. Sa il sun? Am inteles ca sunt deranjati de faptul ca sunt intrebati despre termenele expertizelor...
Expertiza
valentin6768
Am un proces pe litigi de munca din 03.2016 in februarie 2018 sa numit un expert judiciar contabil pana in prezent sa amanat expertiza de 5 ori in aprilie ... (vezi toată discuția)