avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Succesiune - expertiza amanata a 10 oara
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Succesiune - expertiza amanata a 10 oara

Buna ziua,ma judec cu tatal meu de patru ani,mama a decedat acum patru ani si tatal sa recasatorit,noi suntem trei frati doar eu mi-am cerut partea ce mi se cuvine dupa mama decedata.Acest proces dureaza de patru ani si are peste 40 de termene eu ma gandesc ca nu se mai poate face nimic,de mai bine de 10 termene a ramasa asa

Ora estimata: 08:30
Complet: C13
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: acordă termen la 07 ian.2015 pt când se va reveni cu adresă către expertul desemnat pentru efectuarea expertizei
Document: Încheiere de şedinţă 26.11.2014

Asa este de mai bine de 10 termene,eu ma gandesc ca el sa nu fi dat ceva la cineva sau avocatul meu sa nu isi dea interesul suficient.Ce este de facut,va multumesc,unde pot sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: IulianDan , utilizator 21:22, 22 Decembrie 2014
Merg destul de greu aceste procese.
Pentru a urgenta va trebuie avocat scump si eu va recomand sa aveti rabdare intrucat urgentarea este scumpa si deja nu maibare sens dupa atatia ani...

Aveti rabdare...
Se mai poate face ceva,sau sa renunt?
Ateptati.
Pt ce sa renuntati?
Ma gandesc ca nu se mai face nimic.Daca renunt nu mai am dreptul la nimic?
Ar trebui, sa studiati dosarul cauzei, la arhiva tribunalului si sa vedeti care este motivul pentru care expertul desemnat de catre instanta de judecata nu a depus raportul de expertiza.
Daca expertul este supraaglomerat cu lucrari de expertiza (foarte probabil acest motiv), atunci inainte de fiecare termen de judecata fixat, expertul depune la dosarul cauzei o nota scrisa in care motiveaza de ce nu poate respecta termenul dat de catre instanta de judecata pentru depunerea raportului de expertiza. In acest caz, puteti solicita instantei de judecata sa inlocuiasca expertul. Sau, aveti posibilitatea sa asteptati pana vine randul expertizei in dosarul dvs. Numarul expertilor/ specialistilor tehnici judiciari, pentru anumite specializari este redus, in comparatie cu numarul mare de dosare in care sunt nominalizati de catre instante de judecata din toata tara.
Exista posibilitatea ca onorariul provizoriu stabilit de catre instanta de judecata sa nu fie depus la CEC in contul Biroului local pentru expertize tehnice judiciara, pe numele expertului, motiv pentru care expertul este indreptatit sa nu se ocupe de expertiza in dosarul dvs. Trebuie stiut ca expertul nu face munca patriotica. In acest caz, verificati la BLETJ daca s-a depus onorariul si daca nu, depuneti-l (daca este in sarcina dvs.) si/ sau verificati la dosarul cauzei daca s-a depus documentul de plata a onorariului provizoriu.
Orice avocat ati angaja, mai ieftin sau mai scump, acesta nu poate influenta expertul, sa grabeasca efectuarea expertizei de catre expert si nici depunerea la dosarul cauzei a raportului de expertiza.

Alte discuții în legătură

Succesiune IulianDan IulianDan Buna ziua,ma judec cu tatal meu de patru ani,mama a decedat acum patru ani si tatal sa recasatorit,noi suntem trei frati doar eu mi-am cerut partea ce mi se ... (vezi toată discuția)
Expert top- cadastral zuzumama zuzumama Referitor la expertul desemnat de instanta de trei luni de zile si la termenul de judecata din 18 01 2016 nu s-a prezentat ,nu a depus expertiza si nu a ... (vezi toată discuția)
Cum se va alege expertul ? oanaportar oanaportar Bună seara ! Suntem 3 moștenitori. Un moștenitor locuiește în Timișoara și a vrut ca moștenirea să se împartă în instanță, pentru că nu a ... (vezi toată discuția)