avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Care este diferenta intre pensia anticipata partiala ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Care este diferenta intre pensia anticipata partiala si pensia anticipata?

Care este diferenta intre pensia anticipata partial si pensia anticipata ? Am 60 de ani si o vechime de 41 de ani. Cum si cand pot beneficia cat mai repede de pensionare de orice fel ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:35, 13 Februarie 2011
Pentru a beneficia de pensie anticipata trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de min. 43 ani.
Pentru a beneficia de pensie anticipata partial trebuie sa aveti un stagiu de cotizare intre 35 si 43 ani. Stagiile asimilate nu se iau in calcul in acest caz.
Avand un stagiu de de 41 ani va puteti pensiona anticipat partial daca ati implinit varsta de 60 ani
Completez raspunsul colegului meu:
1. La pensia anticipata partiala se diminueaza pensia calculata cu 0,75% pentru fiecare luna de anticipare.
2. La pensia anticipata nu se diminueaza pensia calculata.
3. In ambele cazuri nu se poate cumula pensia cu nici un venit provenit din situatii pentru care asigurarea este obligatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot sa ma pensionez? FlorinLaurentiu FlorinLaurentiu Sunt nascut in august 1954, am 33 ani stagiu de cotizare, stagiu militar cu termen redus, facultate 4 ani. Cind as putea sa ma pensionez anticipat ? (vezi toată discuția)
Cind pot depune dosarul de pensie anticipata vlad george vlad george sint nascut in anul 1952,sex masculin,incadrat in munca din anul 1971 pina in prezent,am o vechime in munca de 43 de ani cu tot cu armata(stagiu ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare Mihai42 Mihai42 Buna ziua. Tatal meu este nascut pe 08.05.1958 si are vechime in munca de 38 ani. Ma interesaza cand s-ar putea pensiona anticipat (eventual partial) si ... (vezi toată discuția)