avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... informatii: nu am primit salariul si sunt in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

informatii: nu am primit salariul si sunt in preaviz

Buna ziua,

Lucrez de mai bine de 2 ani la o firma privata,din luna noiembrie a anului trecut nu am mai primit salariu.Din data de 24.01.2011 sunt in preaviz de 15 zile calendaristice.Unde si cui ma pot adresa,ce e de facut in acest caz?

Va multumesc anticipat,
Alin
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:49, 23 Martie 2011
Daca nu inteleg de buna voie sa va dea drepturile salariale restante, urmeaza sa va adresati Tribunalului din raza caruia domiciliati pentru a-i chema in judecata solicitand astfel drepturile salariale restante.
Ar trebui sa adresati o reclamatie si care ITM.
Si oare asa rezolv ceva?
Modalitati sunt : sesizare la ITM si/sau actiunea in instanta - Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu.
ITM-ul poate constata neplata salariului si sa traseze un plan de masuri anagajatorului astfel incat pana la un anumit termen sa va achite aceste drepturi salariale , dar nu-l poate obliga pe angajator.
Singura autoritate in stat care-l poate obliga este instanta de judecata. Actiunea in instanta este scutita de plata taxelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata de catre angajator a salariului convenit pentru perioada de preaviz proiectant81 proiectant81 Buna ziua , Pana nu de mult am fost angajatul unei firme din romania si detasat in germania intrun santier de acolo ... si pe scurt din motive personale ... (vezi toată discuția)
Nu mi se dau banii VaduCta VaduCta Este legal să nu ti se acorde ultimul salariu dacă nu ti.ai lăsat preavizul de plecare de 20Zile? (vezi toată discuția)
Neplata salariul Ana ionela Ana ionela Firma nu a platit salariul de 2 luni.ce pot sa fac? (vezi toată discuția)