avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata de catre angajator a salariului convenit ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata de catre angajator a salariului convenit pentru perioada de preaviz

Buna ziua ,

Pana nu de mult am fost angajatul unei firme din romania si detasat in germania intrun santier de acolo ... si pe scurt din motive personale am decis sa ma reintorc in romania ... bineintles incetare contractului a fost posibila doar cu perioada de preaviz legala in termen de 20 zile lucratoare , dar problema este ca angajatorul mia platit doar salariul nu si celelalte drepturi ... cum ar fi diurna , nu este normal asa ceva si as dori sa stiu care este procedura de a recupera aceste venite si sau alte daune .

Multumesc anticipat ,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:52, 17 August 2012
Sunt doua modalitati care se pot exercita concomitent : sesizarea ITM-ului sai/sau actiunea in instanta.

ITM poate constata neplata unor drepturi salariale , dar nu-l poate obliga pe angajator sa le achite .. instanta de judecata este singura autoritate in stat care-l poate obliga pe angajator la plata drepturilor salariale restante in cazul in care se constata asa ceva.
imi puteti spune care sunt demersurile pentru a actiona in instanta fostul angajator?
Se formuleaza cerere de chemare in judecata a angajatorului prin care se solicita instantei de judecata obligarea acestuia la plata drepturilor salariale restante in valoare totala de ... lei, constand din : salariul neacordat pentru perioada .... , neplata diurnei ....., neplata orelor suplimentare sau a orelor lucrate in zilele de sarbatoare legala etc.

Neplata salariului poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Actiunea se depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu si este scutita de plata taxelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna strainatate floryan24 floryan24 Buna ziua am fost trimis de o firma de transport din romania la o firma de transport din italia pe cheltuiala mea ,care mi-a predat un camion inmatriculat in ... (vezi toată discuția)
Ce pot face cu privire la recuperarea parțială a diurnei în austria? parpalea_ank parpalea_ank Între 2 și 8 iunie a.c. am fost detașată în Austria pentru \"școlarizare\" timp în care am primit o diurnă de 20 euro/zi în prima zi de detașare ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi salariale kamelya_ kamelya_ din septembrie 2012 si pana in 30 ianuarie 2013am lucrat ca sofer pe extern. In perioada respectiva nu am primit salariul mediu pe economie care mi se cuvenea ... (vezi toată discuția)