din septembrie 2012 si pana in 30 ianuarie 2013am lucrat ca sofer pe extern. In perioada respectiva nu am primit salariul mediu pe economie care mi se cuvenea si nici diurnele pe ultimele 2 curse efectuate,patronul obligandu-ma sa imi dau demisia.Cum imi pot recupera drepturile banesti care mi se cuvin respectiv salariile si diurnele
Aveti doua posibilitati : fie sesizati ITM-ul in raza careia isi are sediul angajatorul , fie promovati o actiune in instanta impotriva angajatorului la Tribunalul in raza caruia aveti domicliul pentru a fi obligat la plata drepturilor salariale restante , inclusiv a diurnelor.
Aceste doua cai le puteti exercita in acelasi timp, cu observati aca ITM-ul nu are posibilitate de a-l obliga pe angajator la plata drepturilor .. el va constata plata sau neplata acestora. Raspunsul ITM-ului este folositor - intr-o anumita masura - la actiunae in instanta.
Recuperare salariu
kido93
am lucrat pe post de infirmiera la clinica medicala munposan si nu mi-am primit drepturile salariale pe luna august data de plata a salariilor este 29 ale ... (vezi toată discuția)