avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare drepturi salariale

din septembrie 2012 si pana in 30 ianuarie 2013am lucrat ca sofer pe extern. In perioada respectiva nu am primit salariul mediu pe economie care mi se cuvenea si nici diurnele pe ultimele 2 curse efectuate,patronul obligandu-ma sa imi dau demisia.Cum imi pot recupera drepturile banesti care mi se cuvin respectiv salariile si diurnele
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:54, 1 Februarie 2013
Sesizare la ITM concomitent cu promovarea unei actiuni in instanta impotriva angajatorului.
@ kamelya_

Aveti doua posibilitati : fie sesizati ITM-ul in raza careia isi are sediul angajatorul , fie promovati o actiune in instanta impotriva angajatorului la Tribunalul in raza caruia aveti domicliul pentru a fi obligat la plata drepturilor salariale restante , inclusiv a diurnelor.

Aceste doua cai le puteti exercita in acelasi timp, cu observati aca ITM-ul nu are posibilitate de a-l obliga pe angajator la plata drepturilor .. el va constata plata sau neplata acestora. Raspunsul ITM-ului este folositor - intr-o anumita masura - la actiunae in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediului de odihna neefectuat elimuresan elimuresan Am demisionat de curand de la firma la care am lucrat mai bine de 6 ani. Mi-am primit drepturile salariale aferente ultimei luni lucrate si mi s-a platit ... (vezi toată discuția)
Probleme cu drepturile banesti FlorianStanescu FlorianStanescu Am fost angajat la o firma din Romania.Am lucrat in C.E., in functia de sofer TIR, o luna si jumatate, fara a avea vreo problema, si am efectuat toate cursele ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu kido93 kido93 am lucrat pe post de infirmiera la clinica medicala munposan si nu mi-am primit drepturile salariale pe luna august data de plata a salariilor este 29 ale ... (vezi toată discuția)