avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediului de odihna neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediului de odihna neefectuat

Am demisionat de curand de la firma la care am lucrat mai bine de 6 ani. Mi-am primit drepturile salariale aferente ultimei luni lucrate si mi s-a platit concediul aferent anului 2012. Angajatorul refuza insa categoric sa-mi plateasca concediul aferent anului 2011.
Ce pot face in acest caz?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:24, 2 Februarie 2013
Aveti doua posibilitati : fie sesizati ITM-ul in raza careia isi are sediul angajatorul , fie promovati o actiune in instanta impotriva angajatorului la Tribunalul in raza caruia aveti domicliul pentru a fi obligat la plata drepturilor salariale restante , inclusiv a diurnelor.

Aceste doua cai le puteti exercita in acelasi timp, cu observati aca ITM-ul nu are posibilitate de a-l obliga pe angajator la plata drepturilor .. el va constata plata sau neplata acestora. Raspunsul ITM-ului este folositor - intr-o anumita masura - la actiunae in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare drepturi salariale kamelya_ kamelya_ din septembrie 2012 si pana in 30 ianuarie 2013am lucrat ca sofer pe extern. In perioada respectiva nu am primit salariul mediu pe economie care mi se cuvenea ... (vezi toată discuția)
Neplata de catre angajator a salariului convenit pentru perioada de preaviz proiectant81 proiectant81 Buna ziua , Pana nu de mult am fost angajatul unei firme din romania si detasat in germania intrun santier de acolo ... si pe scurt din motive personale ... (vezi toată discuția)
Recuperea dirnei de la o societate in insolventa nikiv nikiv Buna seara . am lucrat la o societate timp de 3 ani in care 2 din acestia tb sa imi plateasca diurna . am demisionat din aceasta firma si tb sa recuperez suma ... (vezi toată discuția)