avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperea dirnei de la o societate in insolventa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperea dirnei de la o societate in insolventa

Buna seara . am lucrat la o societate timp de 3 ani in care 2 din acestia tb sa imi plateasca diurna . am demisionat din aceasta firma si tb sa recuperez suma ...ce pot face stiind ca firma este in insolventa?
va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:43, 4 Noiembrie 2014
Care este perioada lucrata la acea societate?
Ultima modificare: Luni, 3 Noiembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
salut...am lucrat in perioada dec 2010-mai 2014in care dec 2010 -feb 2012 nu am benificiat de diurna ptr ca primeam bonuri de masa si nu stateam in tara.
Va puteti adresa ITM-ului in raza caruia isi are sediul social acel angajator si/sau promova o actiune in instanat impotriva acestuia - actiunea se depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul si este scutita de plata taxelor judiciare.

Atentie , insa ca in cazul promovarii unei actiuni in instanta nu mai puteti recupera decat drepturi din luna noiembrie 2011 si pana in prezent.

Drepturile aferente anului 20101 si pana la luna octombrie nu le mai puteti recupera, dreptul la actiune fiind prescris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediului de odihna neefectuat elimuresan elimuresan Am demisionat de curand de la firma la care am lucrat mai bine de 6 ani. Mi-am primit drepturile salariale aferente ultimei luni lucrate si mi s-a platit ... (vezi toată discuția)
Diurna blocata florinm2 florinm2 buna dimineata,am lucrat pana de curand la o firma din romania dar am desfasurat activitatea in comunitate ca sofer am demisionat si in urma demisiei mi sau ... (vezi toată discuția)
Seful nu plateste banii de concediu si bonurile de masa pentru o luna tcvs tcvs Buna ziua. La finalul lunii aprilie, am incetat contractul de munca cu fostul meu angajator. Insa acesta nu doreste sa imi plateasca cele 6 zile de concediu ... (vezi toată discuția)