avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Casa particulara inchiriata in scop turistic doar in ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Casa particulara inchiriata in scop turistic doar in sezon estival .

Un cetatean din Vama Veche , bineintentionat d.p.d.v al legalitatii , are o casa particulara si doreste ca in perioada de sezon estival , iulie-august, sa cazeze cateva camere pe care le are in exces in aceiasi locuinta .
Ministerul Turismului ba scoate proiecte de Lege a Turismului ( pe care nu le mai finalizeaza ) , ba HG , dar fara norme metodologice , in acest sens .
Intrebari : Cetateanul poate sa pastreze locuinta pe persoana fizica si sa se autorizeze pt. activitati de cazare turistica pt. cele 2 luni ? ( Tinand seama ca el locuieste in acea casa permanent , inclusiv extrasezon )
Se spune ca CERTIFICATUL DE CLASIFICARE TURISTICA se obtine gratuit printr-o simpla declaratie pe proprie raspundere prin care proprietarul afirma care are un anumit numar de stele , dar la dosar trebuie sa anexezi diferite avize care de fapt costa foarte mult (ex. Aviz PSI = 4.000 ron , si alte avize ) si nu se merita doar pt. 2 luni in conditii de criza .
P.S. Stie cineva care este cea mai simpla si legala formula de a se inchiria turistic cele cateva camere aflate in locuinta ? Sau macar cu cine se poate lua legatura, o adresa ? Daca te ei numai dupa cei de la MT nu mai faci nimic , ca nu se merita . Multumesc !

Alte discuții în legătură

Inchiriere in scop turistic ComN ComN In apartamentul de 2 camere decomandate in care locuiesc doresc ca una dintre cele doua camere sa le inchiriez vara in scop turistic. Ca totul sa fie in regula ... (vezi toată discuția)
Inchiriere in regim hotelier amiriana amiriana As dori sa ma informez ce acte trebuie intocmite si care sunt obligatiile fiscale ale unei persoana fizice care doreste sa inchirieze un apartament proprietate ... (vezi toată discuția)
Dechiderea unui srl in domeniul turismului? radu.geanina radu.geanina Buna ziua Doresc sa ma indrumati in dechiderea unui SRL , care vreau sa functioneze in dom turismului , vreau sa inchiriez locatii pensiuni si case de locuit ... (vezi toată discuția)