avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala

Ma deplasam la volan pe un bulevard cu 5 benzi,3 pe sensul meu de mers,la o intersectie nedirijata cu un drum secundar la stinga(cu 1 banda pe sens)si fara interzicere viraj stinga,am efectuat regulamentar viraj la stinga prin stinga centrului(imaginar)al intersectiei care vine undeva prin centrul liniei duble discontinuie transversal.Agentul a vazut altceva citez"In intersectie a depasit o coloana de veh.oprite si a patruns pe sensul opus de circ.,incalcind marcajul dublu continu"In afara de martor cum demonstrez ca intersectia are marcaj dublu discontinu,sa fac poza?sau schita?.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: florin 33 , utilizator 13:54, 28 Februarie 2011
Si fotografii si schita.
Eu sun de acord cu d-ra avocat cu o conditie: sa pastrati fotografia si schita pentru dumneavoastra pentru ca e posibil ca instanta sa nici nu le bage in seama.
Spun aceasta din proprie experienta cand, dupa ce mi-a fost refuzata sotia ca martor (prin intampinarea depusa de politie, profitand de prevederea legala) am depus si eu o fotografie.
Cred ca cea mai buna solutie este ca, dupa ce invocati in cererea de chemare in judecata situatia de fapt, sa cereti instantei ca politia rutiera sa depuna schita. S-ar putea sa va treziti cu surpriza ca schita depusa sa fie intocmai cu acea descrisa de agent. In acest caz aveti nevoie de fotografie si schita duvs.
Bafta!
Martorii trebuie să fie alţii nu rude. Cel mai bine şi fără putinţă de tăgadă din partea instanţei ar fi planul de la primărie al străzii. Acolo se spune clar ce şi cum este strada, câte benzi pe sens câte şi ce fel de marcaje, etc. Fotografiile făcute de dumneavoastră sunt slabe spre 0 şanse să poată fii acceptate de instanţă pentru că azi există calculatoare cu programe speciale cu ajutorul cărora poţi vopsi cioara în 1000 de culori şi o dai papagal.
@eugen
La primarie, deocamdata sunt doar PUG,PUZ,PUD- uri, pe care nu sunt trasate marcajele de circulatie. Poate ca vor fi astfel de...planuri cand se va infiinta politia locala. In prezent aceasta este doar inscripionata pe tinuta politistilor comuniari.
Pentru progamul de calculator =D>
Sotia nu imi este ruda, dar tot nu au acceptat-o ca martor:D
Interventie moderator Va rog ceea ce v-am rugat si prin mesaj privat: sa continuati discutiile deschise folosind butonul "raspunde" (albastru, dreapta, jos).

Multumesc, o zi buna,

Gabriela Pintea

florin 33 a scris:
Daca inspectoratul de politie are obligativitate legala de a restitui din oficiu permisul de conducere dupa primirea citatiei de la instanta in urma unei plingeri contra P.V.a unei fapte sanctionate de art.120 cu amenda si suspendarea P.C.cu drept de circulatie 15 zile.Altfel spus daca voi fi oprit dupa expirarea dovezii pe 15 zile voi amendat?
Va multumesc!

r.gabi a raspuns:
Obtineti certificat de grefa de la instanta de judecata ,pe care il depuneti pentru putea circula pana la pronuntarea sentintei si dupa expirarea prelungirii acordate de politie.

Alte discuții în legătură

Plangere contra p.v.c. a contraventiei depasire coloana vladhone vladhone Dupa ce am citit aici pe forum ce probleme au unii, chiar nu m-ai vroiam sa deschid un alt topic cu problema mea (chiar neinsemnata fata de altele). Dar totusi ... (vezi toată discuția)
Prioritate corcita? vatafu vatafu Buna ziua! Am si eu o nelamurire legata de modul in care se circula intr-o anumita intersectie din Craiova. Este vorba de asa numita intersectie de la Consul, ... (vezi toată discuția)
Contestare pv contraventie incalcare marcaj dublu continuu luciandan luciandan Buna ziua, In data de 11.01.2014, in jurul orei 2:30AM (noaptea) circuland dintre strada C-tin Ghercu catre Soseaua Orhideelor (Bucuresti), am evectuat ... (vezi toată discuția)