avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data iesirii la pensie conform Legii nr. 263/2010
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data iesirii la pensie conform Legii nr. 263/2010

am 57 de ani jumate ,35 de ani vechime cu tot cu armata si somaj.din care 32 de ani cotizati,din care 21 de ani in grupa a 2 de munca.Cand pot sa ies la pensie??
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 18:56, 13 Februarie 2011
Limita de varsta la 60 de ani si 6 luni,reducere de 4 ani si 6 luni din 65.Anticipat partial la 60 de ani cu penalizare de 45% pe toata durata celor 60 de luni(5 ani) de anticipare.Pentru anticipat fara penalizare,ar trebui sa indepliniti conditia de stagiu de 43 de ani,fara stagiu asimilat(armata).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Virsta de pensionare Carmenbus Carmenbus socrul meu are 31 ani lucrati cu tot cu armata si 2 ani in grupa 1,si are 60 de ani .ar dori sa iasa anticipat in pensie pe motiv de boala,va fi afectat la ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata partiala manolegheorghe manolegheorghe Am etatea de 60 ani cu o vechime in munca de 8 ani si 10 luni in grupa II de munca, 32 de ani si 4 luni in conditii normale.(total ani in munca 41+ 2 luni) se ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata patricialidia patricialidia Buna ziua, Am o intrebare legata de posibilitatile de pensionare existente pentru socrul meu: - nascut februarie 1959 - perioada continua de cotizare: 36 ... (vezi toată discuția)