Buna ziua,
Am avut un proces contra unui proces verbal care imi suspenda dreptul de a conduce, am castigat.Dupa 5 luni mi-a venit acasa informarea cum ca am castigat(eu stiam pentru ca am verificat).Dupa alte doua luni am primit citatie ca s-a facut recurs.
Se poate face recurs dupa 5 luni de la pronuntare?
Cele 15 zile in care se poate face recursul se calculeaza dupa pronuntarea sentintei sau dupa ce ajunge informarea prin posta?-asa ar fi posibil caci data inaintarii recursului este in perioada in care am primit si eu informarea.
Daca nu mi-a fost inmanata informarea oficial la adresa din buletin ci la o adresa gresita, iar eu nu ma prezint , ce pot pati.
Daca la recurs se hotaraste ca pierd, cand intra in vigoare hotararea dupa pronuntare sau cand primesc recomandata prin posta.
Va rog sa ma lamuriti...
Recursul se declara in termen de 15 zile de la comunicarea hotararii.
Daca nu va prezentati in recurs si prin urmare nu formulati nici o aparare, aveti toate sansele sa se admita recursul intimatei-al politiei.
Daca se admite recursul formulat , atunci in termen de 15 zile de la data pronuntarii trebuie sa predati permisul.
Priveste matale stampila postei si vezi data de acolo. Apoi, intra pe net si vezi la ce data au inregistrat ei recursul. Daca rezultatul scaderii e mai mic de 15 au dreptate, pot face recurs. Hotararea din recurs nu se comunica, ai matale obligatia sa te interesezi si sa vezi cum a ramas. La data pronuntarii hotararii tribunalului aceasta intra in vigoare si esti obligat sa mergi sa le dai permisul in termen de 5 zile că esti după legea veche.
din cate stiu eu recursul judecandu-se la tribunal ramane definitiva decizia de la pronuntare .
da ,putea sa se faca recurs daca sentintele au fost comunicate dupa 5 luni de la pronuntare.
cel mai bine ar fi sa mergeti la proces si sa va sustineti punctul de vedere deoarece ati putea sa pierdeti si ar fi pacat de asa o mare perioada de timp pierduta pana acum.
succes