Buna , am si eu o problema am imprumutat din mila unui prieten o suma considerabila de bani , a trecut o luna si acesta a cam uitat de bani cum pot actiona pentru recuperarea lor ??/ mentionez ca nu am chitanta pentru acei bani
Buna ziua !
Avand in vedere prevederile legale, singura proba, daca suma este peste 250 de lei , este cea cu inscrisuri( chitanta , factura, etc.). In lipsa unui inscris, trebuie sa reusiti sa- l determinati sa recunoasca imprumutul( usor de zis , greu de facut ).
Cu stima !
Va sugerez sa insistati la el pentru a inapoia suma imprumutata de buna-voie. Ati putea incerca sa obtineti acum o recunoastere a datoriei din partea lui.
Din punct de vedere legal, este foarte greu de probat faptul ca i-ati dat banii, pentru ca legea impune obligativitatea probei cu inscris.
Exista macar martori care sa fi asistat la disc dintre dv. si el, sau sa fi vazut ca i-ati dat banii sau care sa aiba cunstinta de acest lucru?
in viata e bine sa ai incredere dar cel mai bine e sa nu ai incredere atunci cand la mijloc sunt banii.va doresc succes .
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Recuperare bani
Ramona1982
am dat cuiva bani imprumut anul trecut in luna decembrie fara sa fac vreo chitanta de mana sau vreun contract, dara am avut martori, ma pot folosi de ei in ... (vezi toată discuția)
Recuperare
mirela 66
Am împrumutat unei persoane o sumă de bani,convenind(verbal) să-i înapoieze în rate lunare egale.Persoana în cauză nu-și respectă înțelegerea.Cum ... (vezi toată discuția)