avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperare

Am împrumutat unei persoane o sumă de bani,convenind(verbal) să-i înapoieze în rate lunare egale.Persoana în cauză nu-și respectă înțelegerea.Cum pot rezolva problema neavând nicio hârtie care sa confirme?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 17:18, 14 Decembrie 2017
Buna seara,
Determinati-l sa va dea o hartie scrisa (chitanta sub semnatura privata scrisa de el) in care sa recunoasca suma si modul de restituire.
Dupa aceia va puteti adresa instantei.
Daca suma este sub 250 lei atunci puteti sa o dovediti si cu martori.
Ultima modificare: Joi, 14 Decembrie 2017
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Practic nu aveti variante daca nu obtineti din partea persoanei imprumutate o,,chitanta de mana''sau alt inscris prin care recunoaste datoria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani Ramona1982 Ramona1982 am dat cuiva bani imprumut anul trecut in luna decembrie fara sa fac vreo chitanta de mana sau vreun contract, dara am avut martori, ma pot folosi de ei in ... (vezi toată discuția)
Recuperare de bani Yraa Yraa Buna , am si eu o problema am imprumutat din mila unui prieten o suma considerabila de bani , a trecut o luna si acesta a cam uitat de bani cum pot actiona ... (vezi toată discuția)
Recuperare banii imprumutati youngrebell youngrebell Buna ziua ! Acum 2 ani de zile am imprumutat un prieten cu 3450 euro si 8100 lei ca sa-si cumpere o masina si sa faca taximetrie si ne-am inteles ca sa-mi ... (vezi toată discuția)