va rog sa-mi spuneti care trebuie sa fie conditiile minime de studiu(in legea 155 scrie ca pt funct publ e necesar minim bacalaureatul) pentru personalul contractual din cadrul politiei locale
Daca doriti un post in cadrul politiei locale este bine sa vedeti si HG 1332/2010 privind aprobarea Regulamentului-cadru de organizare si functionare a politiei locale.
Angajarea se face in conformitate cu prevederile Legii 188/1999, iar cea mai mica functie de executuie este in clasa a III-a, care cuprinde functiile publice pentru a caror ocupare sunt necesare studii liceale, respectiv studii medii liceale, finalizate cu diploma de bacalaureat.
Chestia cu liceu cu diploma de bacalaureat e valabila doar pentru civili... Personalul detasat din politie are cu totul alte conditii. Sa va spun exact speta...Politist detasat la evidenta, agent sef de politie, cu 10 clase absolvite, in grila de la Primarie figura ca referent superior treapta a III a de salarizare. Si cum eu stiam ca pentru functia respectiva era necesar sa ai liceul am crezut ca poate omul are liceul facut si eu nu stiu... Nici vorba. 10 clase. Dar la functionarii cu statut special se aplica alte criterii numai de cei de la personal stiute.