avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... studii minime pentru personalul contractual din ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

studii minime pentru personalul contractual din politia locala

va rog sa-mi spuneti care trebuie sa fie conditiile minime de studiu(in legea 155 scrie ca pt funct publ e necesar minim bacalaureatul) pentru personalul contractual din cadrul politiei locale
Cel mai recent răspuns: ContSters61818 , utilizator 20:31, 23 Februarie 2011
Asa este,minim liceul absolvit cu diploma de bacalaureat.
Ultima modificare: Duminică, 13 Februarie 2011
andymaurul, utilizator

Daca doriti un post in cadrul politiei locale este bine sa vedeti si HG 1332/2010 privind aprobarea Regulamentului-cadru de organizare si functionare a politiei locale.
Angajarea se face in conformitate cu prevederile Legii 188/1999, iar cea mai mica functie de executuie este in clasa a III-a, care cuprinde functiile publice pentru a caror ocupare sunt necesare studii liceale, respectiv studii medii liceale, finalizate cu diploma de bacalaureat.
Pentru personalul contractual din cadrul Politiei Locale mai sunt si guarzii(cei care fac paza), dar repet ei provin din-nainte de politia locala.
Chestia cu liceu cu diploma de bacalaureat e valabila doar pentru civili... Personalul detasat din politie are cu totul alte conditii. Sa va spun exact speta...Politist detasat la evidenta, agent sef de politie, cu 10 clase absolvite, in grila de la Primarie figura ca referent superior treapta a III a de salarizare. Si cum eu stiam ca pentru functia respectiva era necesar sa ai liceul am crezut ca poate omul are liceul facut si eu nu stiu... Nici vorba. 10 clase. Dar la functionarii cu statut special se aplica alte criterii numai de cei de la personal stiute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii necesare ocuparii postului de referent in administratia publica locala(primarie comunala) florin.constantin941@yahoo.com florin.constantin941@yahoo.com Un individ este incadrat in cadrul unei prinarii de comuna pe postul re referent.Omu are doar 10 clase terminate . Desi legea 188/1999 prevede ca referentul ... (vezi toată discuția)
Avansare in grad profesional functionar public danielionut danielionut Sunt functionar public cu studii medii la o primarie, ocup functia de referent principal treapta 1 , am absolvit in iulie 2010 facultatea de 3 ani cu diploma ... (vezi toată discuția)
Salarizare functionar contractual 2012 Calin82 Calin82 Sunt nou angajata intr-o primarie ,iar nemultumirea mea consta in salar 530ron net .Am absolvit o Facultate de 4 ani la zi, cu diploma de licenta si apoi din ... (vezi toată discuția)