Va rog sa-mi spuneti daca salariatii care se afla in somaj tehnic si carora li se plateste taxele daca sunt asigurati la somaj sau nu ?.
Mai am o intrebare ;daca o persoana a lucrat un an in ultimii 2 ani dar cu jumatate de norma beneficiaza de somaj (de la AJOFM)? Daca cineva stie sa-mi raspunda la aceste 2 intrebari ii multumesc.
Daca angajatorul plateste contributii la somaj atunci salariatul v-a beneficia de perioada ca stagiu de cotizare.
Pentru CIM cu 4 ore salariatul trebuie sa aiba lucrare 24 luni din 24 anterioare concedierii din motive neimputabile salariatului, pentru a realiza stagiul de cotizare.
Aceasta inseamna ca nu trebui sa aiba nici o zi de concediu fara plata, sau concediu medical mai mare de 30 zile, sau alta cauza de suspendare CIM. De ex. daca pentru perioada de somaj tehnic angajatorul nu a platit contributie la somaj ( face exceptie perioada de somaj tehnic scutita de taxe conform prevederilor legale).
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Drept somaj
nedumeritus
In aproape ultimii 2 ani, intreprinderea la care lucrez s-a aflat in insolventa si o parte din angajati au fost in somaj tehnic,, fiind solicitati de cateva ... (vezi toată discuția)