Am o mare rugaminte, sa ma lamuriti si pe mine cum sa procedez.In urm cu ceva timp sotul meu a decedat si masina s-a impartit la succesiune intre mine ca sotie si cei doi fii ai mei, dintre care unul minor.Acum eu vreau sa circul cu masina si nu pot sa ii fac asigurare deoarece talonul este pe numele sotului.Cum trebuie sa procedez sa pot face asigurarea?
Va trebui sa stabiliti de comun acord pe numele cui va fi masina...sa o radiati de pe numele sotului si sa o inscrieti pe numele dvs sau al unuia dintre copii si apoi va puteti face asigurarea
Pe baza unui certificat de mostenitor, pana la dezbaterea succesiunii, obtinut de la un birou notarial, va puteti face actele de inmatriculare pe numele dv avand in vedere ca oricum veti mostenijumatate din averea sotului plus o treime din cealalta jumatate plus ca veti administra si partea celui de al doilea fiu minor, pana la majorat.Apoi puteti incheia si asigurare si puteti circula cu masina.
In acest caz va trebui sa mergeti la politia judeteana serviciul inmatriculari sa depuneti actele pt reinmatricularea masinii pe numele dv. Acolo va trebui sa depuneti certificatul de radiere a masinii din partida sotului, copie dupa succesiune, fisa de inmatriculare pe care sa aveti pusa viza de la firma de asigurare la care ati facut o asigurare RCA pe minim 6 luni, copii dupa actul de identitate, cartea de identitate a masinii.