avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA

Am o mare rugaminte, sa ma lamuriti si pe mine cum sa procedez.In urm cu ceva timp sotul meu a decedat si masina s-a impartit la succesiune intre mine ca sotie si cei doi fii ai mei, dintre care unul minor.Acum eu vreau sa circul cu masina si nu pot sa ii fac asigurare deoarece talonul este pe numele sotului.Cum trebuie sa procedez sa pot face asigurarea?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:48, 14 Februarie 2011
Va trebui sa stabiliti de comun acord pe numele cui va fi masina...sa o radiati de pe numele sotului si sa o inscrieti pe numele dvs sau al unuia dintre copii si apoi va puteti face asigurarea
Nu pot intra copii ca si coproprietarii?
Pe baza unui certificat de mostenitor, pana la dezbaterea succesiunii, obtinut de la un birou notarial, va puteti face actele de inmatriculare pe numele dv avand in vedere ca oricum veti mostenijumatate din averea sotului plus o treime din cealalta jumatate plus ca veti administra si partea celui de al doilea fiu minor, pana la majorat.Apoi puteti incheia si asigurare si puteti circula cu masina.
Am facut succesiunea, sotul e decedat de aproape un an.Unde sa ma duc sa fac cum ma sfatuiti?La circulatie direct?
In acest caz va trebui sa mergeti la politia judeteana serviciul inmatriculari sa depuneti actele pt reinmatricularea masinii pe numele dv. Acolo va trebui sa depuneti certificatul de radiere a masinii din partida sotului, copie dupa succesiune, fisa de inmatriculare pe care sa aveti pusa viza de la firma de asigurare la care ati facut o asigurare RCA pe minim 6 luni, copii dupa actul de identitate, cartea de identitate a masinii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculari auto ContSters320906 ContSters320906 Buna ziua, va rog sa imi spuneti ce doc. imi treb. la inmatriculari auto in urm situatie: - am un autoturism pe numele fiicei mele si vreau sa trec pe talon ... (vezi toată discuția)
Cumparare autoturism de la mostenitor vossk vossk Buna ziua, Doresc sa cumpar un autoturism de la mostenitor, peste 2 saptamani cand se va incheia dezbaterea succesiunii (vanzatorul este unicul ... (vezi toată discuția)
Pierdut talon auto pe numele tatului meu decedat, ce fac? fadidraghici fadidraghici Buna ziua, Am pierdut taloanele de la doua masini care erau pe numele tatalui meu decedat. Am facut partaj-ul la notar si o masina a fost trecuta pe ... (vezi toată discuția)