Buna ziua, va rog sa imi spuneti ce doc. imi treb. la inmatriculari auto in urm situatie:
- am un autoturism pe numele fiicei mele si vreau sa trec pe talon ca si utilizator pe mine, ptr. a aface si asigurarea RCApe numele meu. La inmatriculari auto ptr. a putea face acest lucru trb. sa ma prezint cu niste doc. Daca stie cineva va rog sa-mi spuneti.
Acte necesare inmatriculare auto
Dosarul trebuie sa cuprinda o cerere de inmatriculare tipizat; fisa de inmatriculare auto vizata la Directia Impozite si Taxe Locale de sector semnata de fostul si de actualul proprietar
In cazul persoanelor juridice este nevoie de stampila firmei; cartea de identitate a vehicului cu folia de securizare aplicata (original si copie); documentul care atesta dreptul de proprietate (act de vanzare-cumparare sau factura, in original si copie); actul de identitate al solicitantului (original si copie); ITP valabil (inspectia tehnica periodica); copie asigurarea obligatorie de raspundere civila auto (RCA) cu numele noului proprietar; chitanta de plata a contravalorii taxei de inmatriculare; certificatul de inmatriculare al fostului proprietar in care acesta a inscris transmiterea dreptului de proprietate (talonul); placutele cu numarul de inmatriculare vechi si taxa pentru noile placute de inmatriculare, dovada de plata a contravalorii certificatului de inmatriculare (talon auto); certificatul de autenticitate emis de Registrul Auto Roman (RAR) – original; dovada de plata timbru de mediu sau adeverinta din care reiese nerestituirea taxei (original si copie).
Am cumparat o masina de la o persoana fizica (inmatriculata pe Romania) .Persoana fizica are factura si chitanta cum ca ar fi cumparat masina de la o firma din Ilfov(mi le-a dat in original). Problema este ca pe cartea de identitate a vehiculului apare drept proprietar o alta firma (mai exact Trendo care este in faliment si este din Iasi).
In certificatul de inmatriculare apare aceeasi firma ca in carte.
O sa am probleme la inmatriculare?