avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... inmatriculari auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

inmatriculari auto

Buna ziua, va rog sa imi spuneti ce doc. imi treb. la inmatriculari auto in urm situatie:
- am un autoturism pe numele fiicei mele si vreau sa trec pe talon ca si utilizator pe mine, ptr. a aface si asigurarea RCApe numele meu. La inmatriculari auto ptr. a putea face acest lucru trb. sa ma prezint cu niste doc. Daca stie cineva va rog sa-mi spuneti.
Cel mai recent răspuns: silviupenal , utilizator 14:48, 2 Septembrie 2014
Acte necesare inmatriculare auto
Dosarul trebuie sa cuprinda o cerere de inmatriculare tipizat; fisa de inmatriculare auto vizata la Directia Impozite si Taxe Locale de sector semnata de fostul si de actualul proprietar
In cazul persoanelor juridice este nevoie de stampila firmei; cartea de identitate a vehicului cu folia de securizare aplicata (original si copie); documentul care atesta dreptul de proprietate (act de vanzare-cumparare sau factura, in original si copie); actul de identitate al solicitantului (original si copie); ITP valabil (inspectia tehnica periodica); copie asigurarea obligatorie de raspundere civila auto (RCA) cu numele noului proprietar; chitanta de plata a contravalorii taxei de inmatriculare; certificatul de inmatriculare al fostului proprietar in care acesta a inscris transmiterea dreptului de proprietate (talonul); placutele cu numarul de inmatriculare vechi si taxa pentru noile placute de inmatriculare, dovada de plata a contravalorii certificatului de inmatriculare (talon auto); certificatul de autenticitate emis de Registrul Auto Roman (RAR) – original; dovada de plata timbru de mediu sau adeverinta din care reiese nerestituirea taxei (original si copie).



Am cumparat o masina de la o persoana fizica (inmatriculata pe Romania) .Persoana fizica are factura si chitanta cum ca ar fi cumparat masina de la o firma din Ilfov(mi le-a dat in original). Problema este ca pe cartea de identitate a vehiculului apare drept proprietar o alta firma (mai exact Trendo care este in faliment si este din Iasi).
In certificatul de inmatriculare apare aceeasi firma ca in carte.
O sa am probleme la inmatriculare?

Mutumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 2 Septembrie 2014
silviupenal, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare autoturism mihaelaak mihaelaak Buna ziua, As dori sa stiu care sunt pasii ce trebuie urmati pentru inmatricularea unui autoturism pe care l-am achizitionat in Bucuresti de la o persoana ... (vezi toată discuția)
Cumparare auto de la persoana fizica catre juridica biti biti Buna ziua , Sunt SC care doresc sa cumpar un autoturism de la o persoana fizica . Care sunt actele necesare pt efectuarea tranzactiei ? E obligatorie ... (vezi toată discuția)
Schimb numare înmatriculare între ele Petrică emil Petrică emil Buna ziua sunt proprietar ă două autoturisme înmatriculate în România și doresc să schimb nr între ele ce trebuie sa fac si ce taxe trebuiesc plătite? ... (vezi toată discuția)