avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Schimb numare înmatriculare între ele
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Schimb numare înmatriculare între ele

Buna ziua sunt proprietar ă două autoturisme înmatriculate în România și doresc să schimb nr între ele ce trebuie sa fac si ce taxe trebuiesc plătite? Multumesc
Simplu,!:
- cerere de inmatriculare tipizat (este gratuita si o puteti descarca de pe Internet sau o gasiti la DRPCIV);
– fisa de inmatriculare auto vizata la Directia Impozite si Taxe Locale semnata de fostul si de actualul proprietar (adica tu),
– cartea de identitate a vehicului (original si copie);
– certificatul de inmatriculare al fostului proprietar in care acesta a inscris transmiterea dreptului de proprietate (talonul – original).
- ITP-ul trebuie sa fie valabil (inspectia tehnica periodica);
– contractul de vanzare-cumparare (in original si copie) ti-o vinzi tu, tie !;
– actul de identitate al solicitantului (original si copie);
– asigurarea obligatorie de raspundere civila auto (RCA) cu numele noului proprietar (copie);
– dovada de plata a contravalorii certificatului de inmatriculare (talon auto – original – 37 lei);
– placutele cu numarul de inmatriculare vechi, daca vreti/trebuie sa le schimbati;
Nu se face RAR.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare autoturism mihaelaak mihaelaak Buna ziua, As dori sa stiu care sunt pasii ce trebuie urmati pentru inmatricularea unui autoturism pe care l-am achizitionat in Bucuresti de la o persoana ... (vezi toată discuția)
Inmatriculari auto ContSters320906 ContSters320906 Buna ziua, va rog sa imi spuneti ce doc. imi treb. la inmatriculari auto in urm situatie: - am un autoturism pe numele fiicei mele si vreau sa trec pe talon ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto gabi0708 gabi0708 Se poate vinde o masina, primita ca donatie, dar inca neinmatriculata de catre titular? Mentionez toate taxele la zi, impozit, ITP. (vezi toată discuția)