As dori sa stiu care sunt pasii ce trebuie urmati pentru inmatricularea unui autoturism pe care l-am achizitionat in Bucuresti de la o persoana fizica.
Daca s-ar putea, as dori sa stiu si ce taxe trebuie achitate si unde anume.
Inmatricularea unui autoturism costa in jur de 250 de lei daca este cumparat din Romania
Atentie la RCA , care are un pret diferit in functie de varsta soferului si motorizare.
Dosarul necesar inmatriculare auto trebuie sa cuprinda cerere de inmatriculare tipizat; fisa de inmatriculare auto vizata la Directia Impozite si Taxe Locale semnata de fostul si de actualul proprietar, in cazul persoanelor juridice este nevoie si de stampila firmei; cartea de identitate a vehicului cu folia de securizare aplicata (original si copie); documentul care atesta dreptul de proprietate (act de vanzare-cumparare sau factura, in original si copie); actul de identitate al solicitantului (original si copie); ITP valabil (inspectia tehnica periodica); copie asigurarea obligatorie de raspundere civila auto (RCA) cu numele noului proprietar; chitanta de plata a contravalorii taxei de inmatriculare; certificatul de inmatriculare al fostului proprietar in care acesta a inscris transmiterea dreptului de proprietate (talonul); placutele cu numarul de inmatriculare vechi si taxa pentru noile placute de inmatriculare, dovada de plata a contravalorii certificatului de inmatriculare (talon auto); certificatul de autenticitate emis de Registrul Auto Roman (RAR) – original; dovada de plata timbru de mediu sau adeverinta din care reiese nerestituirea taxei (original si copie).
Multumesc, m-ar fi interesat insa ordinea obtinerii documentelor necesare si traseul pe la autoritatile care elibereaza documentele, asa incat sa nu pierd o saptamana cu rezolvarea acestui demers.
O zi buna..