avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare autoturism

Buna ziua,

As dori sa stiu care sunt pasii ce trebuie urmati pentru inmatricularea unui autoturism pe care l-am achizitionat in Bucuresti de la o persoana fizica.
Daca s-ar putea, as dori sa stiu si ce taxe trebuie achitate si unde anume.

Multumesc anticipat...
Cel mai recent răspuns: mihaelaak , utilizator 08:55, 24 Aprilie 2014
Inmatricularea unui autoturism costa in jur de 250 de lei daca este cumparat din Romania
Atentie la RCA , care are un pret diferit in functie de varsta soferului si motorizare.
Dosarul necesar inmatriculare auto trebuie sa cuprinda cerere de inmatriculare tipizat; fisa de inmatriculare auto vizata la Directia Impozite si Taxe Locale semnata de fostul si de actualul proprietar, in cazul persoanelor juridice este nevoie si de stampila firmei; cartea de identitate a vehicului cu folia de securizare aplicata (original si copie); documentul care atesta dreptul de proprietate (act de vanzare-cumparare sau factura, in original si copie); actul de identitate al solicitantului (original si copie); ITP valabil (inspectia tehnica periodica); copie asigurarea obligatorie de raspundere civila auto (RCA) cu numele noului proprietar; chitanta de plata a contravalorii taxei de inmatriculare; certificatul de inmatriculare al fostului proprietar in care acesta a inscris transmiterea dreptului de proprietate (talonul); placutele cu numarul de inmatriculare vechi si taxa pentru noile placute de inmatriculare, dovada de plata a contravalorii certificatului de inmatriculare (talon auto); certificatul de autenticitate emis de Registrul Auto Roman (RAR) – original; dovada de plata timbru de mediu sau adeverinta din care reiese nerestituirea taxei (original si copie).


Multumesc, m-ar fi interesat insa ordinea obtinerii documentelor necesare si traseul pe la autoritatile care elibereaza documentele, asa incat sa nu pierd o saptamana cu rezolvarea acestui demers.
O zi buna..
Ultima modificare: Joi, 24 Aprilie 2014
mihaelaak, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculari auto ContSters320906 ContSters320906 Buna ziua, va rog sa imi spuneti ce doc. imi treb. la inmatriculari auto in urm situatie: - am un autoturism pe numele fiicei mele si vreau sa trec pe talon ... (vezi toată discuția)
Schimb numare înmatriculare între ele Petrică emil Petrică emil Buna ziua sunt proprietar ă două autoturisme înmatriculate în România și doresc să schimb nr între ele ce trebuie sa fac si ce taxe trebuiesc plătite? ... (vezi toată discuția)
Cumparare auto de la persoana fizica catre juridica biti biti Buna ziua , Sunt SC care doresc sa cumpar un autoturism de la o persoana fizica . Care sunt actele necesare pt efectuarea tranzactiei ? E obligatorie ... (vezi toată discuția)