In blocul in care locuiesc si sunt proprietarul unui dintre apartamente, in lipsa oricarei forme de administrare legala a condomeniului, deci in lipsa unei asociatii de proprietari, unul dintre vecini o face pe "presedintele" (de vreo 20 de ani) si face el calculele ce si cum si cat avem de platit fiecare la intretinere. Mentionez, ca eu m-am mutat in acest bloculet din octombrie 2010, si din momemntul in care mi s-a cerut 800 leui/luna pt 4 persoane, vara-iarna nu conteazaca , am inceput sa-mi pun intrebari ... Astfel ca, pe langa cota parte din factura de la gaze (care vine una singura pe intreg condomeniu, si contractul de gaze e pe numele unei persoane fizice), cota parte din factura de apa (idem gaze) si cota parte din factura din eneregia electrica (idem gaze), cere si "indemnizatii", adica salarii, pentru el si pentru doamna care taie chitante (chitante fara stampile, fara numele in clar sau CNP ul celui care primeste banii).
Intrebarea este daca ceea ce face domnul si doamna din acest bloculet, condomeniu, de 12 apartamente cu 2 scari, se incadreaza la "evaziune fiscala"?
Cui sa ma adresez ??? (Sa nu-mi spuneti de primarie, pentru ca cei de la primaria sectorului 3 sunt niste.... nu am cuvinte.... si mi s-a spus ca nu are cu ce sa ne ajute..)
Eu zic ca ce se intampla aici e ILEGALITATE curata !!
Chestia asta cu chitantele astea dubioase, faptul ca nu arata facturile la utilitati, ca cere bani pt salariu si ca listele pe care le afiseaza el pentru intretinere, nu sunt verificate si controlate de absolut nimeni ... repet toate aceastea in lipsa oricarei forme legale de administrare a unui condomeniu... nu cumva ar trebui sa stau de vorba cu cei de la fisc si (sau ) cei de la politie ?
Va rog sa ma indrumati si sa-mi spuneti ce sa fac; unde sa depun plangere pentru a sesiza aceste infractionalitati fiscale, dupa parerea mea.
800 lei / luna ?:stunned:
Nu mai platiti domnule/doamna nimic pana cand nu va arata cum face de iese acest 800 lei. Sa va arate facturi, sa va arate cum imparte fiecare factura si apoi cum ajunge la 800 lei / luna. Este o suma exorbitanta.
Si daca nu platiti cum o sa faca sa va aduca in instanta? Ca ce? Ca persoana fizica? Dar ce, e blocul lui?
Nu puteti sa-l parati niciunde pentru ca nu aveti dovezi si autoritatile nu se prea deranjeaza sa faca dreptate unui cetatean in lupta sa cu altul.....asa ca ....pe plan local....!