avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ilegaliate in imobil in cazul inexistentei unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ilegaliate in imobil in cazul inexistentei unei asociatii de proprietari

Buna ziua,

As dori sa va expun mai intai un pic situatia: un imobil cu 12 apartamente; bransamentele la utilitati sunt facute astfel: la gaze pe numele proprietarului ap9, si la apa pe numele proprietarului ap5; aceste contracte au fost facute la mica intelegere intre cei 12 proprietari acum multi ani in urma. In subsolul blocului avem o centrala veche care functiona cu pacura, apoi aceasta a functionat pe gaze, si de unde ne incalzim toti cei 12; din acelasi bransament (deci un singur contor de gaze !) gatim toti 12 si incalzim apa pt toate cele 12 apart. Cu alte cuvinte totul este la comun. Deoarece se produc multe ilegalitati , neexistand o asociatie de proprietari , cel care are bransamentul pe gaze pe numele lui se ocupa cu calculul platilor ce ne revin fiecare, si astfel se nasc niste sume exorbitante (de ex: noi suntem 4 pers si ni se pune in fata o lista conform careia trebuie sa platim lunar 800 lei, luna de luna, vara sau iarna.. nu conteaza.. plata in sistem pausal..)
Drept urmare eu vreau sa-mi instalez centrala de apart astfel devenind consumator de gaze de sine statator . Astfel doresc o separare la instalatia de gaze. Dar pt acest lucru DISTRIGAZ SUD RETELE imi spune ca trebuie sa vin cu acordul titularului de contract lal gaze, respectiv cu acordul prorprietarului ap9. Lucru care nu este cu putinta, deoarece efectiv, acesta, nu vrea sa mi-l dea .
conform legii gazelor art. 85 al. 1, trebuie sa aduc ORI acordul proprietarului de contract ORI declaratie notariala pe propria raspundere cum ca-l despagubesc pe titularul de bransament pt ceea ce a investit. Titularul de contract nu a facut nici o investitie, deoarece, asa cum am zis si mai sus, el a devenit titular de contract, pt ca trebuia sa fie pe numele cuiva in lipsa ascociatiei de properietari, dar nu e si proprietarul bransamentului. Proprietari suntem toti cei 12. Deci cum sa aduc "acordul proprietarului de bransament, cand proprietar sunt si eu, din moment ce si noi l-am desemnat pe respectivul sa devina titular??!? Chiar daca am facut aceea declaratie notariala distri gaz tot ne pune bete in roate, ca treb sa aducem acordul bla bla bla...
As dori sa intreb cum pot actiona in instanta pe distrigaz sau pe vecinul de la ap9, deoarece nu pot deveni client distrigaz, nu pot sa-mi traiesc viata cum ma tin pe mine curelele, sa platesc doar cat consum ?!?!? Nu cumva domnul de la ap9 face ABUZ DE DREPT ?? Distrigaz ,practic , nu respecta legea in vigoare, respectiv art 85 al 1 din legea gazelor.
Si o ultima intrebare: chitantele pe care ni le da cel ce face calculele ca urmare a paltii celor 800 lei lunar, sunt fara parafa/stampila (deoarece nu exista nici o organizatie administrativa a condomeniului), fara vre-o data de identificare a celui care incaseaza banii.. un CNP sau numele in clar... cum pot sa actionez in instanta o asemenea fapta ?
Va multumesc din suflet !
Cel mai recent răspuns: istanmoni , utilizator 21:10, 4 Februarie 2011
Restul proprietarilor ce spun ?
pai 2 vor sa-si puna si ei centrala, inclusiv apometre, unul vrea sa vanda, 2 sunt stabiliti in starinatate si vin cel mult 2 sapt pe an aici, 1 e titularul decontract la gaz deci ii convine plata la pausal, 1 e titular de bransament la apa, deci si lui ii convine situatia, iar un altul fae calcule.. deci cu atat mai mult ii convine la comun ... iar restul de trei .. nici ni i-am intrebat si nici nu stiu ce cred ei..

conteaza asta ? adica treb sa decida vecinii cum imi amenajez eu apartamentul ?
vreau o separatie la gaze ! ce este asa de aberant ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ilegalitati in cazul inexistentei unei asociatii de proprietari istanmoni istanmoni As dori sa va expun mai intai un pic situatia: un imobil cu 12 apartamente; bransamentele la utilitati sunt facute astfel: la gaze pe numele proprietarului ... (vezi toată discuția)
Refuz acces la bransament gaze in vederea separarii consumului istanmoni istanmoni Buna seara, Va expun urmatoarea situatie: un imobil din 12 apartamente (6 apartamente pe scara A respectiv 6 apartamente pe scara B). Alimentarea cu gaze ... (vezi toată discuția)
Plata la pausal inseamna acoperitor ??? istanmoni istanmoni buna ziua.. revin cu o alta intrebare... legata de faptul ca , aici unde locuiesc, nu exista ascociatie de proprietari, nici nu o sa se infinteze prea curand ... (vezi toată discuția)