avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... refuz acces la bransament gaze in vederea separarii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

refuz acces la bransament gaze in vederea separarii consumului

Buna seara,

Va expun urmatoarea situatie: un imobil din 12 apartamente (6 apartamente pe scara A respectiv 6 apartamente pe scara B). Alimentarea cu gaze naturale a imobilului (atat pentru cele 12 bucatarii, pentru incalzirea apei calde cat si pentru caldura celor 12 apartamente) se realizeaza printr-un singur bransament , dar care, in lipsa unei asociatii de proprietari, este in contract pe numele unuia din cei 12 proprietari. Contractul de gaze dintre noi cei 12, ca imobil , dar al carui titular este Ixulescu, si Distrigaz Sud, functioneaza din 1991. Noi sutem proprietari de curand al unuia din cele 12 apartamente si dorim sa ne instalam centrala proprie de apartament.
Aici intervine problema: DistriGaz Sud ne cere acordul titularului de bransament, respectiv Ixulescu, iar Ixulescu nu vrea sa ne dea acordul . Cei de la DistriGaz de fapt cer un acord asupra unui lucru al carui proprietar suntem si noi, dar ne luptam cu morile de vant... Chiar cei de la firma de gaze au spus ca "mai bine il dati in judecata pe Ixulescu ca intr-o luna se rezolva". Bineinteles ca am batut din usa in usa, sa cer informatii, cum Ixulescu a devenit titular de contract, nu cumva a avut nevoie de semnaturile celorlalti 11 ? El este doar un reprezentant al imobilului ! Cum a putut sa devina proprietar de bransament, cand el este proprietarul doar a aparatamentului 9 nu si al intreg imobilului !?!?
Cei de la Distri Gaz Sud le este lene sa verifice arhiva, sa vada daca:
1. pe langa contract ori exista o lista cu semnaturi (in cazul acesta apartamentul meu are si el drept asupra baransamentului, deci nu trebuie sa mai cer nici un racord)
2. pe langa contract, sa existe un proiect si ca totul este platit de Ixulescu (deci ca urmare eu ii voi da o cota parte, ceea ce voi face daca imi arata dovada ca el a platit totul)
... pentru ca altfel , cred ca o sa ajung sa angajez un dedectiv particular sa vad cum a pus asta mana pe bransament ??!?!
De ex, eu daca ma duc acu la Distri Gaz Sud si cer factura de gaze, spune ca nu eu sunt titualrul de contract si ca nu-mi da nici o informatie, dar eu in schimb sunt consumator de gaze, si ii platesc lui Ixulescu cota parte la gaze (bineinteles dupa cum face acesta calculele: eu 4 pers platesc lunar vara/iarna 800 lei pe luna..)
Nu mi se motiveaza refuzul accesului la bransament decat cu faptul ca "suntem o comunitate si ca trebuie sa traim toti la comun aici ! ", 90% din locatari fiind pensionari.. Motivul ascuns este faptul ca calculele se fac la pausal, noi 4 persoane platind apropae jmatate din facutra de gaze de pe tot imobilul ! drept urmare nu le convine ca sa ne separam de ei..

Imobilul despre care vorbesc este in sectorul 3 in zona de case (vechiul cartier evreiesc). Noi nu cunoastem nici un avocat in Bucuresti, asa ca va rugam pe aceasta cale, sa ne ajutati cu datele de contact al uni avocat care sa preia cazul meu, pt ca eu nu vad alta soutie , decat sa-l dam in judecata pe Ixulescu, ca nu ma lasa sa ma separ de ei ca sa devin consumator individual de gaze....

Vreau sa va spun ca am ajuns la limita rabdarii, incat imi vine efectiv sa-i bat... Am pierdut timp si nervi.. multi nervi.. in ciuda faptului ca am incercat sa ne intelegm cu ei, omeneste... dar nu avem cu cine vorbi...

Va multumesc anticipat !!
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 20:38, 9 Februarie 2011
obligatoriu trebuie sa il actionati in judecata. intrati pe site-ul baroului Bucuresti si veti gasi tabloul cu toti avocatii activi.
tribuie sa atacati refuzul in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ilegaliate in imobil in cazul inexistentei unei asociatii de proprietari istanmoni istanmoni Buna ziua, As dori sa va expun mai intai un pic situatia: un imobil cu 12 apartamente; bransamentele la utilitati sunt facute astfel: la gaze pe numele ... (vezi toată discuția)
Ilegalitati in cazul inexistentei unei asociatii de proprietari istanmoni istanmoni As dori sa va expun mai intai un pic situatia: un imobil cu 12 apartamente; bransamentele la utilitati sunt facute astfel: la gaze pe numele proprietarului ... (vezi toată discuția)
Gaze naturale - vreau sa ma separ , vecinii nu-mi dau voie istanmoni istanmoni Imobilul in care locuiesc eu are in total 12 apartamente, cate 6 apartamente pe cate o scara, deci pe 2 scari, fiind situat in sectorul 3 din Bucuresti. La ... (vezi toată discuția)