va multumesc pentru raspun !
da, stiu ca este grav... am fost la primaria sect 3, pe str. lucretiu patrascanu. o cucoana de acolo, plictisita, ca sa nu spun altfel , mi-a spus ca ATATA TIMP CAT NU EXISTA ASOCIATIE DE PROPRIETARI , PRIMARIA NU ARE CUM SA SE IMPLICE, acesta a fost un raspuns verbal, deci nu in scris. am cerut expertiza contabila / control financiar si iarasi mi s-a raspuns cu NU, NOI NU. doar pe prorpia cheltuiala pot aduce un expert contabil, sa-l verifice pe maimutoiul care face calculele, si apoi eventual, prin judecata sa-mi recuperez banii chletuiti pe expertiza.
in legatura cu apa, exact asa face: imparte factura la nr de persoane, si apoi inmulteste rezultatul cu nr de pers din apart meu, respectiv cu 4.
facturi refuza , in ruptul capului sa -mi dea copie !! nu pot sa i le fur !!
eu, platesc , pt ca sunt de bun simt !
dar, am sa ajung in situatia, in care nu o sa le mai dau nici un ban !! ata timp cat, bransamentele la utilitati, sunt luate pe numele de pers fizice, fara a ni se cere nou, ca propr de ap 2 , vre-o semnatura ca ii delegam pe ei, titularii de contracet de utilitati, treb sa achite facturile la utilitait integral 11 eu cu ei nu am nici un contract ! asociatie de proprietari nu exista !!
deci, as putea bine, mersi, sa nu le platesc nimic ! nu au decat sa ma ddea in judecata !!
de 2 sapt mi-am pus apometre, de apa rece si calda.. am facut cerere la distrigaz pt centrala de apartament, respectiv acces la bransamentul de gaze, devenind astfel un consumator individual.. de fapt incerc totul pt a ma separa de ei..
bine inteles ca mi-au ras in nas, ca apometrelel nu or asa mile ia in considerare. dar ei, imi fac singura calulele de acum inainte si le voi plati ata cat consum..
eu, am devenit proprietara acestui apart, incepand cu 1 oct 2010. din ian 2010 pana in sept 2010 (inclusiv), fostul proprietar,, platea lunar la intretinere , pt o pers, 380 lei ! deci paltea forfetar.. adica o suma fixa luna de luna. deci in momentul instrainarii apart, paltind luan de luna cum vroia mascariciul, adica cate 380 lei, apart era la 1 oct la zi !! corect ?? numai ca factura de apa din septembrie, in valoare de cca 9 mil (pt 18 pers !!!), a venit in oct, astfel ca , maimutoiul a luat in calcul pt lista de pe luna octombrie, factura de pe septembrie, si astfel, ne-a psu si pe noi (4 pers si nu 1 pers) sa platim din factura pe sept !!este aberant atat timp cat vechiul proprietar platea in sistem forfetar 380 lei !! deci el a platit anticipat, chiar daca factura pe sept a apei, a venit pe oct !!corect ???
asta era intrebarea.....
deci pausal inseamna ca imparte la nr de persoane, iar forfetar inseamna acoperitor, in avans... corect ? sau nu...
va rog sa ma lamuriti !
din suflet, multumiri !!