avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata sume cu titlu executoriu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata sume cu titlu executoriu

In cazul in care un angajat a fost data afara si el a castigat in contencios si trebuie sa fie repus in functie , sumele cu titlu executoriu privind drepturile salariale +cheltuielile de judecata se pun in plata conform O.U.G nr. 71 / 2009 ( actualizata la 20 mai 2010) ?
Astept raspunsuri . :D
Cel mai recent răspuns: Miruna.P , utilizator 12:35, 26 Februarie 2011
OUG 71/2009 face referire la drepturi salariale anulate sau diminuate, cum ar fi de ex. sporurile sau salariile care au fost diminuate cu 25% si nicidecum la despagubirile ce trebuie paltite persoanelor concediate netemeinic si nelegal.
:offtopic: Interventie moderator
@ Denisa.Mocanu
@ sorinaccio

Nu mai postati mesaje consecutive in aceeasi discutie . Aveti posibilitatea de a folosi functia de editare a mesajului scris anterior putand fi modificat textul scris.

Incalcarea Regulamentului Forumului se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului, iar abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.

@ sorinaccio
Sunt aplicabile prevederile OUG nr.71/2009.
Nu va sunt aplicabile prevederile OUG 71/2009 deaorece in cazul dvs. este vorba de despagubiri salariale si nu de drepturi salariale care au fost aprobate prin legi speciale si nu au fost acordate. Ganditi-va la urmatoare situatie. In cazul in care angajatorul emite o noua decizie de concediere in baza art. 65 CM, ca urmare a desfiintarii postului si dvs doriti sa beneficiati de ajutor de somaj, conform Legii 76/2002. In conformitate cu prevederile art.18 din Norma metodologica de aplicare a Legii 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, in vederea certificarii stagiilor de cotizare si a stabilirii dreptului la indemnizatie de somaj, angajatorii au obligatia, odata cu inmanarea carnetului de munca, de a elibera persoanelor carora le inceteaza raporturile de munca sau de serviciu o adeverinta din care sa rezulte baza lunara de calcul, pentru fiecare luna, din ultimele 12 luni, inainte de data incetarii raporturilor de munca sau de serviciu, pentru care acestia le-au retinut si virat la bugetul asigurarilor pentru somaj contributia individuala prevazuta la art. 27 din lege si au platit contributia datorata de angajator prevazuta la art. 26 din lege.
In situatia in care veti dori sa beneficiati de servicii medicale, cum veti face dovada calitatii de asigurat?
Avand in vedere cele de mai sus, daca v-ar fi aplicabile prevederile OUG 71/2009, cum poate face dovada angajatorul ca a platit aceste contributii? Ar insemna un nou abuz din partea lui pt ca v-ar priva de anumite drepturi prevazute de lege (somaj, acces gratuit la serviciile de sanatate).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicarea oug 115/2023 pentru despagubirile castigate in urma hotararii judecatoresti executorii AncaBac AncaBac In urma unei hotărâri judecătorești executorii s-a stabilit că: „obligă pârâta la plata unei despăgubiri egală cu salariile indexate, majorate și ... (vezi toată discuția)
Drepturile si obligatiile salariat - angajator ROMANFLORIN ROMANFLORIN Urmarea unei hotarari judecatoresti definitive am fost reincadrat in functie publica, eliberat in mod nelegal. Hotararea prevedea si plata drepturilor ... (vezi toată discuția)
Salarii si nu drepturi salariale taiate de oug 18/2010 marian popa marian popa Prin vointa unilaterala a directorului mi-a incetat abuziv Contractul de Munca am fost data afara efectiv fara o decizie de concediere Am castigat in instanta ... (vezi toată discuția)