Terenul concesionat este al unei persoane , primit cu legea 15.Aceasta persoana a mandatat pe cineva sa construiasca o casa si sa faca ce vrea cu ea, sa o vanda chiar si siesi(adica mandatarului) si noi vrem sa cumparam aceasta casa de la mandatar...dar este legal??? Cum am putea sa cumparam si terenul apoi de la proprietarul concesiunii...?Se poate printr-o simpla adeverinta de la :(expunem d.p.d.v. juridic(riscam sa nu putem cumpara terenul, sau sa ne fie luata casa)? Noi vrem ca si casa si terenul sa fie ale noastre si toate actele in regula...dar...nu stim daca o sa fie asa!!!!
1. Nu stiu de unde ati scos expresia asta: "concesiune" ... concesiunea are legatura cu proprietatea publica.
2. Daca proprietarul terenului l-a mandatat pe X sa construiasca o casa, atunci casa este tot a proprietarului terenului si doar cu el trebuie sa contractati. Daca ati folosit cumva expresia "mandat" fara sa stiti exact daca este sau nu vorba despre un mandat adevarat atunci, pentru a va putea consilia, raspundeti-ne la urmatoarele intrebari:
- exista carte funciara?
- cine apare ca proprietar in CF
- pe numele carei persoane s-a eliberat autorizatia de construire?
Proprietarul constructiei nu este si proprietarul terenului.
Terenul a fost dat in concesiune in scopul construirii unei case. Mai pe inteles, statul a dat terenul cu imprumut pentru ca tanarul respectiv sa-si construiasca o casa pe el.
Asa ca n-o sa-l puteti cumpara. Eventual numai casa, dar trebuie vazute actele alea.
Concesiune
Ungureanu E
Bună ziua! Eu și soțul am concesionat un teren de la primărie pt a ne construi o casa. Am întâmpinat câteva dificultăți cu avizele și autorizațiile ... (vezi toată discuția)