avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Interzicere Etnobotanice
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Interzicere Etnobotanice

Radio Zu da panica la etnobotanica. Iubim Viata!

Sub aceasta deviza, astazi 14 februarie 2011 ora 13 in Piata Victoriei va avea loc protestul impotriva comercializarii plantelor etnobotanice, in dorinta de a inchide odata pentru totdeauna "magazinele de vise."

In ultimul timp, din ce in ce mai multi tineri cu varste cuprinse intre 15-18 ani (ca medie), ajung sa consume astfel de plante inca "legale" din inconstienta si indiferenta Presedintiei, Parlamentului, Guvernului, Instantelor Judecatoresti...deznodamantul este tragic: toti acesti tineri se imbolnavesc, unii mor si majoritatea isi distrug familia.

Poate a venit timpul sa facem si noi ceva pentru copiii nostri, eu personal sustin acest proiect si am convingerea ca nu va fi in zadar!

Astept opinii, solutii...
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
Sunt intru totul de acord cu dvs.
Eu cred ca in locul etnobotanicelor , mai degraba s-ar vine niscaiva marijuana in locuri special amenajate , pentru ca e mult mai curata si nu da dependenta .
Sustin proiectul! :thumbup:
De data asta se pare ca Guvernul are pregatita o Hotarare pentru scoaterea in ilegalitate a "etnobotanicelor" (ce denumire!). Daca nu are un plan coerent de combatere, actul normativ va fi doar un prilej de scumpire a lor si a extinderii traficului ilegal.
:thumbdown: impotriva ... mi se pare o absurditate sa concentrezi o multime de energie in locuri minuscule pentru a obtine un spectaculos efect infinitezimal

AVEM ALTE PROBLEME
Traim intr-o tara in care:
- la 18 ani e legal ca un tanar sa se indoape cu votca pana intra in coma etilica;
- exista intre 1 si doua milioane de alcoolici;
- un procent infricosator de infractiuni cuviolenta grava (omoruri, violuri, talharii) se afla in legatura directa cu consumul de alcool;
- un procent mare de idioti si imbecili care fie cersesc pe strazi, fie sunt tinuti din banii de la buget, provin din cupluri de alcoolici
- un procent urias de accidente rutiere grave sunt in legatura consumul de alcool;
- sute de mii de familii sunt distruse, mii de copii sunt maltratati si violati sau inchisi in custi cu animalele din cauza ca unul din parinti sau ambii sunt alcoolici si au devenit fiare infricosatoare.

Lasand presa la o parte si toate povestile scrie/zise in ea ...
Haideti sa deschidem putin ochii si sa raspundem la cateva intrebari:
A) Cate persoane care au probleme cu alcoolul cunoasteti personal?
B) Cate persoane care au probleme din cauza plantelor etnobotanice cunoasteti personal?
C) De cate infractiuni grave si cu violenta sau accidente rutiere grave ati luat cunostina nemijlocit si cate din ele erau in legatura cu alcoolul, cate in legatura cu etnobotanicele?

Stiti ce mi se pare ciudat?
Ca tara arde (criza a multiplicat cazurile de alcoolism) iar baba se piaptana (avem o pata cu etnobotanicele)
Booon!... Haideti sa interzicem etnobotanicele si sa vedem ce va fi! Stiti ce cred eu ca va fi? Tinerii acestia dezorientati care nu-si pot pune frau dupa un joint dupas cum nu o pot face nici dupa cateva pahare de alcool ... probabil ca majoritatea vor profita de sansa de a deveni alcoolici ... insa alcoolismul nu e atat de rau cum e consumul de etnobotanice pentru ca psihiatrii ne spun (foarte doct insa total nedovedit) ca alcoolismul este in fond o boala, nu-i asa? :weg:
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Ma bucura atitudinea colegilor, si as putea sa spun nu numai ca sustin orice fel de campanie fie impotriva ”etnobotanicelor”, a fumatului, a altor droguri de mare risc, a celora care bagatelizeaza dependenta de alcool ori a altor tipuri de dependente, ci chiar sunt implicat in aceste tipuri de actiuni.
Dependenta, respectiv adicțiile sunt boli cronice, tratabile, NU VINDECABILE, in cea mai mare parte.
Ce trebuie insa facut... aici e marea problema. Solutiile vin insa din implicarea, comunicarea, din faptul ca ne pasa de cel de langa noi, din indrumarea, din informarea si luarea tuturor lucrurilor in serios, sustinerea centrelor de recuperare a dependentilor, etc.
Si asta nu aleatoriu, nu cand si cand, ci permanent, fiecare in parte dupa propria sa putinta.
Si iata conduita autoritatilor locale: exista din 2007 in Iasi, in cadrul unui ONG, un Centru de consiliere si recuperare a persoanelor dependente de alcool si alte droguri.Pana anul trecut, respectiv 2010, acest a a fost sustinut de CL Iasi prin DAC. Anul acesta nu se mai justifica o asemenea alocare de fonduri petru a recupera betivii si drogatii, astfel incat din 7 consilieri in adictie, 1 psiholog clinician, specializat in adictie, au ramas doar 3 consilieri si un psiholog, care vor face munca mai mult de dragul profesiei, cei din CL. mai gandindu-se daca vor mai da un ban ori nu.

La asta se mai aduga si atitudinea de indiferenta si ”neputinta legala”a Politiei cand a fost sesizata inca din primavara lui 2009 de pericolul magazinelor de vise.

Va rog insa sa reflectati: nimeni nu doreste nu poate fi condamnat pentru ca s-a imbolnavit(dependent), insa toti pot fi judecati ca refuza sa se trateze ori sa se implice in tratarea celor bolnavi.


Alte discuții în legătură

Sunt sau nu etnobotanicele ilegale? cssr cssr Buna ziua. Am vazut in ultimele zile 2 cazuri cu tineri ajunsi la spital datorita consumului de etnobotanice. Eu nu cunosc legea si am unele ... (vezi toată discuția)
Plantele "vesele" Alexandru-Gabriel Alexandru-Gabriel Zilnic vad in ziarul local un enorm titlu si expresiv,urmat de un articol rupt din filmele de groaza. O noua victima a plantelor de \"vise\" - ... (vezi toată discuția)
Cumparare cu factura. luckian21 luckian21 Buna ziua.Am o firma si as dori sa cumpar anumite produse cu factura pentru a le revinde.Daca este vreo neregularitate cu acele produse,cine e vinovatul,eu sau ... (vezi toată discuția)