avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa judiciara de timbru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa judiciara de timbru

Am facut un recurs (eu sunt recurent parat) si prin citatie mi se cere sa platesc:
-taxa judiciara de timbru de X lei
-t j de Y lei
si se mai specifica: Indicati valoarea dobanzii de data de Z1 la data formularii recursului si achitati t j d si t j la valoare!
intrebari:
1-eu trebuie sa platesc?
2-ce calitate am eu sa calculez dobanda?
3-este obligatia mea sa calculez diferente si tjt si tj la aceste diferente numite dobanzi?
4-unde se platesc?
Am postat aici pentru ca nu am gasit un forum destinat cheltuielilor (taxelor juridice)
Multumiri
Cel mai recent răspuns: horia2010 , utilizator 16:22, 14 Februarie 2011
Buna ziua,
instanta are competenta de a calcula si de a va pune in vedere sa platiti. daca nu intelegeti ce trebuie sa platiti la primul termen de judecata este bine sa intrebati instanta cat anume trebuie sa platiti si cereti un termen pana la care sa achitati suma la orice oficiu postal ( taxa de timbru este o chitanta si se elibereaza cu buletinul si timbru judiciar tot de la posta).
Adica sa merg la recurs fara sa platesc si sa cer un nou termen? Daca nu platesc tjt si tj nu e posibil sa-mi respinga recursul?
Exact asa scrie:
" Achitati taxa judiciara de timbru de X lei si t j de Y lei; Indicati valoarea dobanzii de la (data de Z1) la data formularii recursului si achitati t j d si t j la valoare!"
asta va rog sa-mi lamuriti!
Am inteles ca se platesc amandoua la posta! corect?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un sfat pe tema taxei de timbru pentru recurs viktorV viktorV Stimati Forumisti, Un sfat va rog : Fata de exceptia [u]perimarii[/u], ridicata netemeinic, - din oficiu si admisa de instanta de fond, - dupa necitarea ... (vezi toată discuția)
Cum se taxeaza o cerere în 2014 pentru legalizarea unei hotãrâri judecãtoreºti? muraruelena muraruelena In anul 2013, pt. eliberarea unei hotarari judecatoresti se atasa la o Cerere: 1 TJ= 0,15 lei si 1 TJT = 2 lei. Am auzit ca se taxeaza: doar cu TJT = 5 ... (vezi toată discuția)
Plata de 2 ori a taxei de timbru judiciar ramo80 ramo80 Buna ziua, Am un proces la care am depus recurs. O data cu depunerea recursului am achitat si taxa de timbru in valoare de 225 lei (valoarea litigiului ... (vezi toată discuția)