avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Promovare de suplimente alimentare nenotificate pe ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Promovare de suplimente alimentare nenotificate pe piata din Romania

Buna ziua,
As dori o clarificare intr-o problema:
O companie de multi level marketing din SUA activeaza pe piata din Romania prin intermediul distribuitorilor. Compania nu are sucursale in tara. Produsele(suplimente nutritive) sunt vandute on line direct de catre companie,catre consumatori, distribuitorii avand rolul de a face marketing nu de a comercializa produsele.
Cea mai mare parte a acestora au certificte de notificare de la Institutul de Bioresurse alimentare.Compania a angajat o casa de avocatura care s-a ocupat de partea legala aici.
Au aparut noi produse care nu au notificare.
Este permisa promovarea lor, se poate face publicitate prin recomandare?
Este legal sa se specifice in catalogul de produse ca unele nu sunt notificate ?
Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
Elsa60, utilizator
Cel mai recent răspuns: Elsa60 , utilizator 16:09, 16 Februarie 2011
In fapt este o recomandare nu publicitate avand in vedere faptul ca produsele sunt vandute prin sistemul door to door.
In general astfel de produse nu indeplinesc toate cerintele impuse de legislatia noastra in vigoare si se vand hand to hand din mana in mana cum se spune.
Astfel pot comercializa fara probleme acele produse iesite din termenul de valabilitate sau cu data durabilitatii minimale depasite intr-un cuvant ( expirate ).
In concluzie este permisa vanzarea acelor produse doar insotita de bonul fiscal si in conditiile respectarii legislatiei in vigoare.
Puteti face o sesizare la ANPC ca tot exista ca si punct de contact RAPEX is the EU rapid alert system for all dangerous consumer products.
Multumesc pentru raspuns.
Produsele sunt vandute de catre companie on line.Vin etichetate, cu termen de valbilitate. La fiecare produs cumparat, exista si factura.
Intrebaarea mea era legata de promovrea, recomandarea celor produse care nu sunt notificate inca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare legata de trademark infringement in cazul unui website RazvanR RazvanR Buna ziua, Am o intrebare ceva mai complexa legata de posibile procese de trademark infringement in cazul unui website hostat pe server din SUA. O scura ... (vezi toată discuția)
Oug 34/2014 - drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii (comenzi suplimente nutritive) Alin Ursu Alin Ursu Buna, Am o mare nelamurire in cazul exceptiei stipulate la art. 3 alin. 3 lit. i. Mai exact, norma prevede ca sunt exceptate de la domeniul de aplicare a ... (vezi toată discuția)
Un alt mod de a face politica POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE [b]Umor negru la scară mondială ![/b] Zambiti, va rog! Traducerea in romana este ingrosata. Textul poate fi o satira naucitoare la adresa drepturilor si ... (vezi toată discuția)