avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Atitudinea Asociatiei a fost corecta?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Atitudinea Asociatiei a fost corecta?

Buna ziua.Sunt proprietara unui apartament preluat in urma unei hotariri judecatoresti din luna septembrie 2010.Fostul sot nu si-a platit datoriile acumulate catre Asociatia de proprietari timp de 2ani. A fost dat in judecata de catre Asociatie, dar degeaba, caci Asociatia nu a apelat mai departe la un executor judecatoresc pentru a finaliza toata procedura de a recupera datoriile. Acum, Asociatia de proprietari imi trimite mie, instiintare,dar cu un alt nume de familie
( modificand doar doua litere a numelui meu de familie)suma pe care trebuia sa o recupereze de la fostul sot.
Cum trebuie sa procedez in acest caz?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:20, 14 Februarie 2011
Buna ziua,
depinde daca sunteti sau ati fost ambii proprietari ai apartamentului. chiar daca sotul nu si-a platit datoriile si apartamentul a fost pe numele ambilor veti plati in solidar.
Prin ce modalitate s-a facut preluarea apartamentului? Partaj, vanzare, donatie, mostenire, licitatie?
Am stat in chirie din 2008 pina in 2010, cand am preluat apartamentul in urma unui partaj. Asociatia a fost anuntata prin acte doveditoare ca in acel apartament a ramas la plata contributiilor doar o singura persoana.

Este hatarire judecatoreasca pe numele lui,prin care el trebuie sa plateasca acea suma datorata Asociatiei de proprietari
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
criscrisan96, utilizator
Pai si datoria nu ati impartit-o cu sotul in acest rastimp? Poate v-ati despartit de el si ati dobandit apartamentul, dar ati dobandit si creanta (restanta intreaga)apartamentului, atata timp cat nu ati partajat si acest debit.
elga50 a scris:

Pai si datoria nu ati impartit-o cu sotul in acest rastimp? Poate v-ati despartit de el si ati dobandit apartamentul, dar ati dobandit si creanta (restanta intreaga)apartamentului, atata timp cat nu ati partajat si acest debit.

cand am preluat apartamentul datoria catre Asociatie era deja facuta. Ce sa impart?
Datoriile acumulate si facute doar de el?
I-am platit sulta fostului sot.
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
criscrisan96, utilizator

Alte discuții în legătură

Datorii la intretinere beatrice3108 beatrice3108 Buna ziua, va retin atentia cu urmatoarea speta: In luna agust 2011, am parasit domiciliul conjugal impreuna cu fiul meu, eu fiind coproprietar al unui ... (vezi toată discuția)
Datorii la intretinere bloc faraonul46 faraonul46 In urma cu 3 ani am divortat si in apartament au ramas fosta sotie cu copiii , eu nu am mai locuit acolo deloc, apartamentul este pe numele amandurora , al meu ... (vezi toată discuția)
Partaj matrimonial lusima lusima Sunt in proces de partaj cu fostul meu sot si doresc atribiurea apartamentului si sa-i platesc sulta aferenta partii ce-i revine.Eu nu mai locuiesc in acel ... (vezi toată discuția)